Introducere in literatura japoneza clasica

38,00 lei

Categorii: , Cod: 10890Autor: Waniek IuliaData apariție: 28-12-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Ca intotdeauna, gandurile de mulțumire la terminarea acestui volum se indreapta catre studenții de la secția de japoneza a Universitații Creștine Dimitrie Cantemir, foști și actuali, care au facut posibil ca el sa apara in forma de azi. Din punct de vedere tehnic, este necesara precizarea ca prezentul volum este o selecție a unor momente importante pe care le-am tratat de-a lungul anilor la cursul de istoria literaturii japoneze, și nu o prezentare cronologica, completa, a perioadei vechi și medievale.

Prima ediție a acestei carți a aparut in 2008 și conținea doar primele trei capitole, fara fragmentele din Ise Monogatari și Heike Monogatari, care au fost adaugate la ediția a doua, in 2013. La aceasta a treia ediție am adaugat ceea ce a fost gandit la inceput ca un volum separat, anume partea despre literatura medievala și premoderna. Perspectiva din care am abordat materia este una preponderent istorica, scopul carții fiind de a oferi cadrul necesar pentru ințelegerea operelor literare japoneze pe care cititorii romani le pot citi in traducere sau chiar in original. Comentariilor istorice și critice le-am adaugat pentru exemplificare și cateva fragmente de opere literare, fie ele proza sau poezie, atat in japoneza cat și in traducere romaneasca. Traducerile ale caror autori sunt menționați au fost realizate de studenții din mai multe serii, cu care am abordat acest format de curs, iar celelalte imi aparțin.

Cea mai calda recunoștința doresc s-o adresez doamnei Președinte a Senatului Universitații Creștine Dimitrie Cantemir, Prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, cat și domnului Prof. univ. dr. Momcilo Luburici, Președinte și fondator al universitații, pentru atmosfera de inalta ținuta științifica pe care au știut sa o asigure inca de la inceputurile activitații universitare, incurajand cercetarea și formarea unor cadre didactice și a unor studenți de elita. Exemplul domniilor lor a inspirat cele mai bune ganduri și realizari ale autoarei, cat și dorința de a duce cercetarea și studiul culturii japoneze cat mai departe posibil.

Octombrie 2016

Conferențiar dr. Iulia WANIEK

Informații suplimentare

Titlu

Introducere in literatura japoneza clasica

Preț

38,00

ISBN

978-606-26-0845-3

Format

Academic

Pagini

269

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Introducere in literatura japoneza clasica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON