Introducere in istoria si cultura civilizatiilor mesopotamiene

20,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 382368Autor: Tatomir RenataData apariție: 25-01-2015

Descriere

“Lumea noastra a degenerate in aceste zile din urma. Mita si coruptia sunt la ordinea zilei. Copiii nu isi mai asculta parintii… Este limpede ca sfarsitul lumii se apropie.’ Va suna cunoscut? Cuvintele, de fapt, apartin lamentatiei unui scrib care apare pe una dintre cele mai vechi inscriptii descoperite in Mesopotamia, acolo unde s-a nascut civilizatia occidentala.” (C. John Sommerville, profesor american de istorie si autorul lucrarii The Rise and Fall of Childhood, 1990).

“Vechile regate ale Mesopotamiei, care au inflorit in regiunea care a devenit peste milenii statul Irak, constituie, ceea ce lucrarile de specialitate prefera sa denumeasca drept locul de nastere al civilizatiei urbane. Mesopotamienii au fost cei dintai care au si-au consemnat gandurile in scris, primii care au impartit ziua in 24 de ore, primii care au realizat placi ceramice.” (Deborah Solomon, The New York Times)

“ In valea fluviilor Tigru si Eufrat (Mesopotamia) si curand in valea Nilului din Egipt, oamenii au trecut de la o viata in sate agricole, folosind unelte din lemn, os, scoica si piatra, la o forma de organizare mult mai prospera si mai variata, pe care astazi o denumim civilizatie.” (Donald M. Kagan, The Western Heritage. Volume A.)

Informații suplimentare

Titlu

Introducere in istoria si cultura civilizatiilor mesopotamiene

Preț

20,00

ISBN

978-606-26-0195-9

Format

A5

Pagini

140

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Introducere in istoria si cultura civilizatiilor mesopotamiene”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON