Intelectualitatea: esenta, tipologia, locul si rolul ei in societatea post-moderna

60,00 lei

Categorii: , Cod: 14242Autor: Capcelea ValeriuData apariție: 01-07-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Monografia ,,Intelectualitatea: esența, tipologia, locul și rolul ei in societatea post-moderna” trateaza printr-o abordare noua, integrata, pluridisciplinara și panoramica esența acestui fenomen social specific, elucidand, esența, trasaturile definitorii și tipologia intelectualitații, evidențiind locul și rolul ei in viața sociala in general și in epoca post-moderna, in mod special.

In lucrare este reliefata paritatea intelectualitații contemporane ca fenomen social și/sau ca fenomen al istoriei. Concomitent, sunt relevate trasaturile inerente ale predecesorilor, care au fost pastrate de intelectualitatea mileniului trei – responsabilitatea morala sporita, orientarea spre interesele oamenilor, dorința de a personifica tiparele culturii profesionale, pentru a fi un exemplu elocvent, atat in viața sociala, cat și in cea personala.

Misiunea intelectualitații la nivel național poate deveni ipotetica, deoarece poate asigura realizarea intereselor naționale. In acest context, locul intelectualului atat din Romania, cat și Republica Moldova, consta in pregatirea societații pentru schimbarea potențiala prin previzionarea viitorului și profitarea lecțiilor din trecut pentru a sensibiliza și a remedia dezechilibrul, a respinge orice forma de nedreptate și a promova valorile general umane. Totodata, rolul intelectualului este de a poseda curajul intelectual de a se transcende și trece de la particular la general in pregatirea schimbarii, de a-i convinge pe cei din preajma sa conștientizeze foamea de ințelepciune și moralitate, sa se rascoale impotriva actualei stari de lucruri in care oamenii sunt orientați de clasa politica, in mod exclusiv, spre valorile societații de consum, sa se ridice impotriva propriei mediocritați și ipocrizii.

Informații suplimentare

Titlu

Intelectualitatea: esenta, tipologia, locul si rolul ei in societatea post-moderna

Preț

60,00

ISBN

978-606-26-1582-6

Format

Academic

Pagini

273

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Intelectualitatea: esenta, tipologia, locul si rolul ei in societatea post-moderna”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON