Instrumente ale diplomatiei publice si domenii conexe

26,00 lei 23,40 lei

Disponibil pentru precomandă

Precomandă Categorii: , , Cod: 11252021Autor: Micu GabrielData apariție: 31-12-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Volumul intitulat Instrumente ale diplomaţiei publice şi domenii conexe vine în continuarea primului volum și în care se continuă analiza acestui domeniu de activitate extrem de actual. În această etapă sunt analizate mecanismele utilizate în demersurile de diplomație publică, precum și domeniile conexe ale acesteia, asemănările și deosebirile conceptuale existente între ele, argumentate cu exemple concrete, deopotrivă de bună practică și de eșecuri.

După cum reiese din această lucrare, diplomaţia publică este înțeleasă ca fiind un mod de relaționare dintre un guvern şi populaţia unui alt stat, existând astfel elementul de extraneitate, care o diferențiază de domeniul relațiilor publice. Nuanțările și mutațiile conceptuale suferite de diplomația publică au dus la formarea unui adevărat instrumentar al acestei activități precum ascultarea, advocacy, schimburile educaționale și de experiență, difuzarea de știri în mediul internațional, precum și modul în care advertising-ul poate fi utilizat în diplomația publică, instrumente prezentate pe larg în conținutul acestui studiu.

Prin analiza domeniilor conexe diplomației publice, autorul reușește să contureze identitatea acesteia. Totodată identifică obiectivul primordial al demersurilor diplomației publice, de a contura cât mai fidel profilul publicului țintă dintr-un alt stat, pentru a găsi cele mai adecvate canale de creare a unui mediu prietenos în rândul acestuia, uneori chiar un mediu atractiv, de la care urmează să pornească modelarea opiniilor şi chiar a politicilor adoptate de statul care utilizează astfel de demersuri specifice diplomației publice.

Informații suplimentare

Titlu

Instrumente ale diplomatiei publice si domenii conexe

Preț

26,00

ISBN

978-606-26-1439-3

Format

A5

Pagini

184

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Instrumente ale diplomatiei publice si domenii conexe”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON