Cazinou nou românia

  1. Română Ruleta Sigura Cu Bonus Fara Depunere: Plus bine vă arată cel mai bun mod de a utiliza rotiri bonus pentru sloturi jocuri.
  2. Cele Mai Sigure Păcănele Mobil Cazinou Fără Depozit Pentru Jucătorii Din România - În luna noiembrie a aceluiași an, s-a întors pentru a face mai multe ravagii, dar de data aceasta pe parcursul a trei zile în loc de o sesiune de maraton de 11 ore.
  3. Cazinou Online Fără Depozit Cu Bani Reali: În cele din urmă, libertatea de alegere este chintesența.

Cont pariuri online

Bonusuri Sloturi Populare Cazino 2023
Asistența prin e-mail este disponibilă prin intermediul formularului de contact online pe care îl puteți accesa prin pagina centrului de ajutor.
Jocuri De Noroc Online Sigure În România
Asta a fost menționat doar în cazul în care credeți că acest recenzent nu are nicio idee despre ce tip de pește sunt, vă deranjează dacă au fost cod sau cod de cambulă au fost acolo ca o lovitură.
Apoi, există gratuit rotire marți care te 20 rotiri gratuite.

Jocuri cele mai bune 3d păcănele gratuite

Aparate De Cazinou Slot Gratis Online 2023
Jocul merge sub sunetele minunate ale apei susură.
Cele Mai Bune Blackjack Mobil Online Gratuite
Ceea ce înseamnă, desigur, este că vă puteți extinde sesiunile de jocuri de noroc, vă puteți păstra bankroll-ul și vă puteți distra mult mai mult atunci când vă adaptați strategia pentru a vă concentra pe desenarea cărților necesare pentru a crea clasamentele mai realizabile ale mâinilor de poker.
Română Blackjack Fără Depunere Noi Gratis

Institutii politice si administrative -in statele nordice

50,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 12672Autor: Gilia ClaudiaData apariție: 09-09-2020 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea „Instituții politice și administrative in statele nordice” prezinta cititorului, de o maniera detaliata, modul de desemnare, organizare, funcționare și competențele autoritaților publice din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia, precum și modul in care administrația publica iși desfașoara activitatea in aceste state.

Statele nordice ocupa un loc aparte in cadrul democrațiilor moderne. Deși de dimensiuni reduse, aceste state au atras permanent interesul cercetatorilor prin modul lor de organizare, prin modelele de guvernare politica, economica sau sociala pe care le-au implementat. Statele nordice, devenite modele ale democrației consolidate, se afla permanent in topul criteriilor dupa care sunt evaluate statele democratice.

Sistemelor de guvernare din țarile nordice le-aș atribui urmatoarele caracteristici definitorii: stabilitate, coeziune politica și sociala, dialog, consens și social-democrație. Caracterizate prin concilierea capitalismului cu egalitatea sociala, prin democrație exemplara și transparenta, prin cultura pacii, statele nordice constituie modele pentru democrațiile aflate la inceput de drum. Provocarile secolului XXI și-au pus amprenta și asupra sistemelor de guvernare din statele nordice. Multiplele reforme au transformat arhitectura Statului –providența. Problematica cetațeniei și a solidaritații au fost afectate de fluxurile migraționiste și au devenit din ce in ce mai sensibile, mai ales, in Danemarca și Suedia.

Administrația in statele nordice se bazeaza pe principiile descentralizarii și autonomiei locale. Autonomia locala constituie o tradiție veche in aceste state, pe care o gasim reglementata in Danemarca inca din 1841, in Norvegia din 1837, in Suedia din 1862, iar in Finlanda din 1865. Evoluțiile economice și sociale au impus reformarea colectivitaților locale, in vederea eficientizarii serviciilor publice și a eficienței și raționalizarii cheltuielilor publice.

Democrația necesita evoluție și adaptare, și pentru aceasta, statele nordice pun in valoare doua principii definitorii ale evoluției lor: libertatea și egalitatea.

Informații suplimentare

Titlu

Institutii politice si administrative -in statele nordice

Preț

50,00

ISBN

978-606-26-1186-6

Format

Academic

Pagini

225

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Institutii politice si administrative -in statele nordice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON