Institutii de drept penal roman

40,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 8624Autor: Cocoș Stefan, Măgureanu Alexandru FlorinData apariție: 05-11-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea Institutii de drept penal roman se adreseaza, in primul rand, studentilor si masteranzilor din cadrul facultatilor de drept dar si cercetatorilor din domeniul dreptului sau al altor stiinte sociale, datorita caracterului interdisciplinar al temei abordate.

Monografia analizeaza principalele institutii de drept penal roman. Disciplina deosebit de ofertanta a fost, in mod surprinzator, foarte putin abordata in literatura juridica din Romania. Lucrarea debuteaza cu o privire generala asupra sistemelor juridice si a dreptului penal in lumea antica. In continuare sunt analizate: izvoarele si specificul dreptului penal roman, raspunderea penala, faptele penale si o privire de ansamblu asupra procedurii penale. Lucrarea este un ghid foarte util in intelegerea uriasului salt pe care civilizatia romana l-a facut, de la cea mai indepartata antichitate, pana la crearea unor institutii si concepte cu valoare de principiu, ce aveau sa supravietuiasca Imperiului Roman si sa ajute decisiv la constructia dreptului modern.

Informații suplimentare

Titlu

Institutii de drept penal roman

Preț

40,00

ISBN

978-606-26-0066-2

Format

A5

Pagini

294

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Institutii de drept penal roman”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON