Inegalitate de oportunitati educaționale si mecanisme de inscriere in invatamantul preuniversitar romanesc

50,00 lei

Categorii: , Cod: 14247Autor: Gheba AndreeaData apariție: 01-07-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Obiectivul principal al lucrarii este de a analiza o componenta a sistemului educațional romanesc și anume efectele interacțiunii dintre principiul proximitații in procesul de inscriere in invațamantul primar și gimnazial și mecanismul de admitere la liceu.

Lucrarea se adreseaza celor interesați de politicile educaționale și inegalitațile sociale, axandu-se pe modalitatea in care este organizat sistemul educațional și consecințele acestor tipuri de politici și decizii pentru parcursul educațional al elevilor/elevelor.

In acest sens, in lucrare este prezentat un studiu de caz care ilustreaza relația intre școala de proveniența a unui elev/unei eleve și tipul de liceu la care este admis/a in Municipiul București.

Relevanța subiectului decurge din faptul ca modalitatea in care este structurat sistemul de inscriere in preuniversitar are consecințe importate asupra parcursului educațional al elevilor/elevelor, ridicandu-se problema asigurarii principiului echitații, unul din principiile care stau la baza funcționarii sistemul educațional romanesc.

Informații suplimentare

Titlu

Inegalitate de oportunitati educaționale si mecanisme de inscriere in invatamantul preuniversitar romanesc

Preț

50,00

ISBN

978-606-26-1581-9

Format

Academic

Pagini

227

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Inegalitate de oportunitati educaționale si mecanisme de inscriere in invatamantul preuniversitar romanesc”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON