Finante publice.Teste grila.Aplicatii

18,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 382254Autor: Haralambie George AlinData apariție: 31-10-2016

Descriere

Finantele publice, parte integranta a stiintei finantelor, exprima fluxurile financiare derulate prin intermediul autoritatilor publice centrale si locale. Obiectul de studiu al acestora il reprezinta relatiile financiare publice aparute in procesul redistribuirii P.I.B.-ul, in vederea stabilirii necesarului de resurse financiare si a posibilitatilor de obtinere a acestora.

In perioada actuala, finantele publice constituie o componenta importanta a vietii economice, atat prin prisma activitatilor economice de mobilizare si repartizare a venitului national in favoarea membrilor comunitatii in vederea satisfacerii nevoilor individuale si colective, cat si ca instrument de interventie a statului in economie, pentru a corecta derapajele pietei si a inlatura dezechilibrele manifestate la nivel macroeconomic.
Rolul finantelor publice s-a amplificat pe masura ce s-a dovedit ca economia nu se poate autoregla, fiind necesara implicarea activa a autoritatilor publice in gestionarea fondurilor financiare.

Lucrarea de fata, rodul unei cercetari aprofundate in domeniul vast al stiintei finantelor, este adresata cu precadere studentilor de la specializarea Finante Banci, Contabilitate si masteranzilor de la specializarea Managementului sectorului public. Ea reprezinta un instrument practic si util de instruire activa si de verificare a cunostintelor dobandite in cadrul cursurilor de profil cu ajutorul testelor grila de autoevaluare, dar si al aplicatiilor, notiunile teoretice regasindu-se in problemele pe care utilizatorii trebuie sa le rezolve.

Cartea este structurata pe 12 capitole, fiecare dintre ele avand un set de grile, precum si aplicatii cu notiunile de baza cu care opereaza finantele.
Obiectivul lucrarii este de a da posibilitatea celor interesati sa o consulte in vederea unei evaluari corecte.
Formularea clara, fara echivoc a testelor grila si a problemelor incluse, stilul sobru si stiintific recomanda cartea celor ce studiaza stiinta finantelor.

Autorul

Informații suplimentare

Titlu

Finante publice.Teste grila.Aplicatii

Preț

18,00

ISBN

978-606-26-0635-0

Format

B5

Pagini

124

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Finante publice.Teste grila.Aplicatii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON