Fenomenologia transpersonala. Repere teoretice, practice si aspecte metodologice in practica psihoterapeutica

35,00 lei

Categorii: , Cod: 10761Autor: Brănesc VladData apariție: 05-09-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

A impartasi cuiva experientele tale spirituale reprezinta o ingerinta in sistemul de credinte al interlocutorului. Fiecare individ este deschis in felul lui spre o experienta, iar atunci cand incerci sa simti o stare de transcendenta asa cum au simtit-o altii sau sa vezi ce au vazut altii in cadrul starilor modificate de constiinta, nu faci altceva decat sa-ti blochezi propriul mod de receptionare si integrare a experientei unificatoare. Acest lucru este valabil si in cazul unor dogme religioase care se autointituleaza „detina-toarele adevarului absolut” si care promoveaza doar o anumita credinta si o anumita directie de dezvoltare spirituala. Individul ar trebui sa aleaga singur, chiar de mai multe ori daca este cazul, modul si calea dezvoltarii Sinelui, fie ca aceasta este personala, la nivelul sistemului cognitiv si al personalitatii, fie ca este transpersonala sau transcendentala. Asa cum nevoile fizice se schimba, la fel se pot schimba si nevoile spirituale. Nu inseamna ca dispar, ci doar devin mai profunde si mai semnificative.

Poate ca un individ isi incepe cautarea sensului vietii prin participarea la ritualuri religioase, citind carti sfinte sau conversand cu un preot, imam, rabin, etc. Aceste activitati il pot satisface pe o anumita perioada, dar poate doreste sa aiba o legatura mai directa cu Divinitatea, fara a mai fi intermediat de autoritatea clerului sau de limitarea impusa de participarea obligatorie la anumite ceremonii sau ritualuri. Va cauta, asadar, cele mai facile mijloace pentru a face acest lucru, si anume va face apel la mesajele transmise de asa-numitul „consilier intern” catre Sinele actual. Probabil nici aceste conversatii nu-l vor ajuta prea mult si va incerca sa gaseasca raspunsuri in diferite discipline spirituale, de obicei in cele care transmit mesaje diferite fata de credinta nativa. Unii se vor opri aici din cautare, pentru ca aceste metode si tehnici spirituale sunt atat de vaste si ambigue incat un individ nu va reusi sa inteleaga decat o mica parte din ceea ce
promoveaza ele, avand mereu impresia ca esecul in dezvoltarea personala (asa cum este perceputa de individ) se datoreaza lipsei de exercitiu spiritual sau al informatiilor. Va inlocui cautarea generala cu una mai specifica, dar va fi tot un periplu care va conduce la autocunoastere si la integrarea Sinelui intr-un context mai larg.

Informații suplimentare

Titlu

Fenomenologia transpersonala. Repere teoretice, practice si aspecte metodologice in practica psihoterapeutica

Preț

35,00

ISBN

978-606-26-0811-8

Format

Academic

Pagini

270

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fenomenologia transpersonala. Repere teoretice, practice si aspecte metodologice in practica psihoterapeutica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON