Epistolariul romanesc pentru facerea a tot feliul de scrisori de Constantin Diaconovici Loga

52,00 lei

Categorii: , Cod: 13454Autor: Micle MariaData apariție: 01-09-2021 Răsfoiește

Descriere

Pentru mine Epistolariul romanesc transcris in caractere latine a ramas multa vreme o lucrare de sertar, cu publicare amanata pentru o eventuala ediție critica. Momentul prielnic s-a ivit in 2021, dorind prin contribuția noastra moderna sa omagiem  memoria dascalului, la 180 de ani la apariția ediției princeps.

Apropierea de Loga, mi-a fost prilejuita de elaborarea tezei de doctorat, pe care am susținut-o in 2008 și pentru care Epistolariul mi-a furnizat, din punct de vedere metodologic, material lingvistic necesar analizei de conținut pentru evidențierea normelor variantei dialectice banațene din epoca moderna, pe care l-am studiat in Anexe.

Orice compoziție reprezinta și o forma de comunicare a stilului celui care iși scoate la lumina gandurile așadar textele lui C.D. Loga ne ofera posibilitatea de dialog peste timp. Apropiindu-ma atat de mult de text, mi-a devenit implicit autorul foarte cunoscut și drag, pentru ca am ajuns sa ii ințeleg modul de a gandi, dedicarea pentru profesie, incat in ciuda distanței temporale simt ca il cunosc personal și il asum drept mentor, profesor, model.

Informații suplimentare

Titlu

Epistolariul romanesc pentru facerea a tot feliul de scrisori de Constantin Diaconovici Loga

Preț

52,00

ISBN

978-606-26-1401-0

Format

Academic

Pagini

326

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Epistolariul romanesc pentru facerea a tot feliul de scrisori de Constantin Diaconovici Loga”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON