Elemente de statistica aplicata

28,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9173Autor: Rus Mihaela, Sandu Mihaela LuminițaData apariție: 01-07-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Statistica a devenit elementul sine qua non al cunoasterii in conditii de manifestare probabilistica a fenomenelor. Utilizarea statisticii permite atat descrierea fenomenelor si modelarea lor, cat si aplicarea practica a acestora, accentul punandu-se atat pe prezentarea rationamentului statistic cat si a tehnicilor fundamentale de analiza a datelor experimentale.
Lucrarea de fata constituie o introducere concisa si clara in statistica aplicata in stiintele de factura sociala si economica, ca produs al faptului social. Tehnicile statistice prezentate sunt vazute ca instrumente folosite pentru a raspunde unor probleme de cercetare specifice. Cu alte cuvinte, acest material nu se adreseaza statisticianului profesionist, ci psihologului, economistului, si mai larg, oricarui debutant in studiul stiintelor omului, precum si altor persoane ale caror profesii sunt legate intr-un fel sau altul de aceste stiinte.

Acesta carte contine elemente practice. Fiecare capitol isi propune obiective precise si abunda de exemple si exercitii. In definitiv, este important sa se stapaneasca practica statisticii, sa fie utilizata in activitatea de zi cu zi si nu sa se faca doar speculatii teoretice pe aceasta tema.

Cartea este dedicata studentilor, in special celor din anul I (si nu numai) si are ca scop initierea acestora in demersul statistic si formarea gandirii statistice necesare intelegerii fenomenelor de masa.

Prima parte contine pe VIII capitole, fiecare capitol divizandu-se in 4 sectiuni. Prima sectiune consta in prezentarea continutului tematic. A doua sectiune „Alegeti raspunsul corect” permite sa se verifice insusirea corecta a subiectelor tratate si aprofundarea elementelor particular dificile. Sectiunea a treia “Probleme” permite deprinderea tehnicilor de calcul statistic si a modului de interpretare statistica a fenomenelor.

A patra sectiune “Raspunsuri corecte” permite autoevaluarea, prezentand raspunsurile pentru testele prezentate in sectiunea a doua.

Partea a doua este structurata pe XVII capitole, oferind astfel posibilitatea parcurgerii pas cu pas a informatiilor prezentate dar si o privire de ansamblu asupra procedurilor de calcul din SPSS („Statistical Package for the Social Sciences”).
Carte prezinta un mod de abordare a analizei statistice folosind SPSS for Windows si este destinata studentilor care doresc sa analizeze date din psihologie, sociologie, criminologie, sau date similare si se doreste a fi un indrumator pentru analiza datelor, fiind o carte completa, de sine statatoare care satisface nevoile studentilor la toate nivelele.

Informații suplimentare

Titlu

Elemente de statistica aplicata

Preț

28,00

ISBN

978-606-26-0323-6

Format

Academic

Pagini

206

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Elemente de statistica aplicata”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON