Elemente de e-guvernare

25,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9662Autor: Vrabie CătălinData apariție: 31-03-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

E-guvernarea (concept cunoscut si in spatele englezismului e-gov) este una dintre cele mai – daca nu cea mai – interesanta provocare a Adminitratiei Publice din intreaga lume. Este totusi dificil sa redau entuziasmul tuturor cercetatorilor din domeniu in paginile acestei carti.

Multe dintre obiectivele pe care guvernarea electronica isi propune sa le atinga pot fi descrise, la prima vedere, ca fiind ambitioase – spre extrem. Dar acest lucru, in ciuda tuturor criticilor si cinismului lor, este caracteristic unei stiinte noi. Am inceput sa scriu despre guvernarea electronica de mai bine de zece ani, si nu am nicio iluzie despre cat de greu este sa fie atinse unele dintre ele. Ma simt insa un privilegiat gandindu-ma ca multi oameni cu care am intrat in contact au reusit sa contrazica opiniile pesimiste cu privire la evolutia acestei noi ramuri a stiintei dezvoltand si implementand aplicatii care ajuta la crearea unui mediu de viata mai comod si mai placut.

E-guvernarea nu este doar un obiectiv, este o metoda , este o remarcabila simbioza intre societate si tehnologie. Multe dintre cele care odata reprezentau tehnologii de varf sunt privite astazi ca fiind parte din viata fiecaruia. Multi dintre fostii studenti sau colegi care au pasit in mediul privat (dar si cei care au ales mediul public ca spatiu de dezvoltare profesionala – poate mai ales acestia) in diferite ocazii si-au facut un nume investind si / sau exploatand acest segment.

Nu prea am intalnit publicatii dedicate acestui subiect, cele mai multe fiind colectii de articole – foarte bune de altfel, dar cu toate acestea pot spune ca cele mai interesante sectiuni a acestei carti sunt cele de „Bibliografia suplimentara” regasite la sfarsitul fiecarui capitol.

Doar aceasta carte nu poate ajuta pentru a obtine un job in administratia publica si cu atat mai putin in directiile / serviciile de IT a institutiilor publice. Daca doresti acest lucru, probabil cel mai important este sa urmezi cursurile unei facultati de profil. Asta se intampla pentru ca specialistii in Administratie Publica nu isi consuma timpul programand calculatoare, ci, adesea prin intermediul unuia, raspunzand problemelor cetatenilor – si asta este usor de inteles, pentru ca astazi operarea calculatorului este un skill fundamental in acest domeniu.

Informații suplimentare

Titlu

Elemente de e-guvernare

Preț

25,00

ISBN

978-606-647-986-8

Format

Academic

Pagini

182

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Elemente de e-guvernare”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON