Jocuri blackjack fără depunere cu fructe gratis

  1. Blackjack Fără Depunere 777 Gratis: Unul trebuie să se întoarcă la 2023 pentru Scotlands ultimul succes turneu și, desigur, Italia este încă încearcă să rupă rață sale.
  2. Cel Mai Bun Site De Cazinou Online - Cu toate acestea, dominația Paradise Poker pe piață sa dovedit a fi de scurtă durată prea.
  3. Cazinouri Online Gratuite: Prima modalitate de a vă proteja de hackeri și escroci de phishing este să utilizați parole puternice ușor de reținut.

Jocuri cele mai bune ruletă electronica gratis noi

Jocuri Ruletă Populară Gratuite În 2023 Pe Internet
Iată o privire la programul complet WSOP.
Sloturi Gratuite Online Fără Necesitatea Unui Depozit
Pariul de cărămidă este victorios dacă rola lovește șapte sau unsprezece și pierde dacă trăgătorul aruncă două, trei, cinci, nouă sau doisprezece.
Dezavantajul acestor freebies este că de obicei au jackpot-uri mai mici decât cele plătite.

Aparate cele mai bune ruletă electronica

Bonus De Pornire Inregistrare Cazinou Fără Depozit
Unii jucători se pot plânge de un pachet de jocuri neeligibile, dar în general nu ar trebui să vă deranjeze.
Bonus Fara Depunere Ruletă Populară
Bonusurile Cashback, promoțiile personalizate, cadourile de ziua de naștere, punctele de loialitate și un manager de cont personal sunt doar câteva dintre avantajele disponibile pentru jucătorii VIP.
Jocuri Populare De Cazinou Fără Depozit În Anul 2023

Elemente de contencios al contractelor administrative

30,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10600Autor: Pascariu Liana TeodoraData apariție: 10-05-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Se vorbeste astazi in literatura juridica despre tentatia excederii domeniului public, tendinta necesara si fireasca fata de critica modului de organizare si functionare a institutiilor si intreprinderilor statului in antiteza cu calitatile dreptului privat. Poate mai mult decat oricand dihotomia public-privat revine in actualitatea contemporana, la fel cum increderea in statul de drept, vazut ca o garantie suplimentara pentru drepturile si libertatile cetatenesti , reprezinta o realitate acuta a vremurilor in care traim.
Problema liniei de demarcatie intre public si privat apartine prin excelenta contractelor administrative, institutie despre care s-a scris ca “ a avut in dreptul romanesc o nastere cu dureri si o copilarie agitata” . In perioada interbelica apare abia in doctrina romaneasca trihotomia doctrinara – fie de recunoastere a contractelor administrative in sens larg, fie de respingere categorica a acestora ori de acceptare in sens restrans. In jurisprudenta interbelica, solutiile instantelor au oscilat intre imprumutarea regulilor din dreptul privat, cu consecinta judecarii prin analogie a contractelor administrative si utilizarea unui regim juridic derogatoriu, dar aplicat de tribunalele de drept comun.

Catre deceniul 4 al secolului XX, necesitatea identificarii si aplicarii unui regim juridic distinct – cel putin in cazul unora din contractele incheiate de Administratia publica cu particularii – a rezidat din realitatea istorica a progresului tehnic (extinderea iluminatului public) si din dorinta asigurarii bunului mers al serviciilor publice administrative.
Aparitia propriu-zisa a teoriei contractului administrativ este insa apanajul dreptului modern francez, la noi in tara teoria penetrand odata cu dezvoltarea raporturilor juridice dintre administratiile publice si particulari, firme cu capital strain de cele mai multe ori, care aveau ca obiect concesionarea de lucrari publice sau de servicii publice.

Astazi doctrinari reputati dezvolta prin teoretizari de mare valoare teoria contractelor administrative, dublate de o jurisprudenta care incepe sa se cristalizeze tot mai conturat. Toate aceste nuante teoretice si practice au fost analizate in tot cuprinsul lucrarii, fara a omite, acolo unde este cazul, analiza critica a opiniilor exprimate sau a deciziilor pronuntate, in vederea propunerii de solutii care sa se adapteze realitatilor juridice contemporane, avand in vedere, pe de o parte, experienta acumulata de acum de Romania, ca tara membra a Uniunii Europene si evolutia reformarii succesive a sistemului judiciar romanesc, pe de alta parte.

Procedura contenciosului contractelor administrative, dezvoltata in capitolele carții, reprezinta o materie de actualitate in practica actuala, cu atat mai mult cu cat pachetul legislativ privind achizițiile publice, adoptat in anul 2016, cuprinde o lege distincta consacrata remediilor in achiziții. Legea nr. 101/2016 privind remediile și caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achiziție publica, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrari și concesiune de servicii, precum și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor transpune in legislația naționala Directivele de remedii 89/665/CEE si 92/13/CEE, astfel cum au fost acestea modificate prin Directiva 2007/66/CE. Prin Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice a fost abrogata Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice și a contractelor de concesiune de servicii.
Demersul prezent nu epuizeaza neaparat subiectele tratate, insa se constituie intr-o analiza personala si documentata asupra procedurii necontencioase, a fazei litigioase si a celei de executare a diferitelor categorii de contracte administrative, reglementate fie de Legea nr. 545/2004 fie de legi speciale, cu frecvente raportari la jurisprudența in materie.

Informații suplimentare

Titlu

Elemente de contencios al contractelor administrative

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-0781-4

Format

A5

Pagini

270

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Elemente de contencios al contractelor administrative”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON