Eficienta, risc si fiabilitate

35,00 lei

Descriere

Volumul se constituie intr-un studiu de un deosebit interes asupra problemelor de eficienta, risc și fiabilitate in diferite segmente ale activitații economice, realizat de specialiști in domeniu.

Lucrarea Eficienta, risc si fiabilitate debuteaza cu problematica eficienței, sustenabilitații și riscului in evaluarea investițiilor finanțate prin fonduri europene. Autoarea prezinta analiza cost-beneficiu utilizata pentru cuantificarea dezvoltarii durabile si identificarea riscurilor aferente, amprenta de carbon a unui proiect de investitii, amprenta ecologica a unui proiect de investitii, scoringul programelor de finanțare.

Studiul urmator se refera la integrarea proprietații industriale in strategia de dezvoltare și riscurile aferente. Autorul se apleaca asupra conceptului de proprietate industriala, asupra factorilor ce influențeaza mediul de risc al proprietatii industriale, punand in evidența principalele categorii de riscuri asociate domeniului proprietatii industriale.

Un domeniu major de studiu il reprezinta managementul riscurilor bancare. Autoarea studiaza in principal problematica administrarii riscurilor: cadrul de administrare al riscului de credit, administrarea riscului de țara, expunerile fata de persoanele afiliate cu institutia de credit, operatiuni in conditii de favoare și analizeaza riscul de concentrare, riscul din securitizare, riscul de piața, riscul de lichiditate, riscul operațional.

Lucrarea Eficienta, risc si fiabilitate continua cu analiza pieței de capital, studiindu-se aspectele conceptuale și structurale ale pieței de capital. Autorul prezinta piața de capital – componenta principala a pieței financiare, analizand: funcțiile pieței de capital, segmentarea pieței de capital, instrumentele financiare tranzacționate pe piața de capital, sistemul financiar in context european, piața de capital din Romania, precum și riscurile pe piața de capital.

In sfarsit, un ultim domeniu abordat este cel al fiabilitații sistemelor, in care autoarele prezinta elemente de teorie și practica a siguranței in funcționare. Se studiaza fiabilitatea componentelor și sistemelor de tip serie, paralel și mixt și punerea lor in funcțiune in cursul procesului de producție. Sunt prezentate cele mai utilizate funcții de repartiție in calculul fiabilitații sistemelor: distribuția exponențiala, distribuția Weibull, distribuția Log normala, distribuția geometrica, distribuția Poisson. Autoarele studiaza optimizarea fiabilitații sistemelor binare coerente, optimizarea fiabilitații sistemelor cu structura in serie, cu structura in paralel, serie-paralel, optimizarea redundanței, optimizarea mixta.

Informații suplimentare

Titlu

Eficienta, risc si fiabilitate

Preț

35,00

ISBN

978-606-26-0060-0

Format

Academic

Pagini

284

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Eficienta, risc si fiabilitate”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON