Economia mondiala din viziune globala. Editia a II-a revazuta si adaugita

50,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 13092Autor: Constanța ChițibaData apariție: 01-05-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Anii de debut ai secolului XXI poarta amprenta intensificarii fara precedent a procesului de globalizare a economiei mondiale. Acest fenomen are efecte directe, deosebit de complexe, ireversibile, asupra structurilor si corelatiilor economice existente pe plan mondial. Astazi, activitatea la nivel microeconomic este, din ce in ce mai mult, conditionata de fenomenele si procesele care au loc la nivel mondoeconomic, companiile din intreaga lume trebuind sa-si formeze o imagine globala pentru a fi cunoscute si recunoscute pe piata internationala. Chiar daca, in prezent, sunt voci care se pronunța pentru reintoarcerea la naționalism economic și protecționism, procesul de globalizare nu mai poate fi stopat. Este posibil, insa, sa asistam, in viitorul apropiat, la o schimbare de lideri in domeniu.

Cunoasterea caracteristicilor diferitelor medii economice internationale, a principalelor tendinte care se manifesta in planul economiei mondiale, a nivelului concurentei, a metodelor, tehnicilor si procedurilor practicate pe piata internationala este obligatorie pentru toti specialistii in relatii economice internationale. Avand in vedere cele de mai sus, apare clar faptul ca, procesul de formare a studentilor ca viitori economisti, specializati in relatii economice internationale, nu poate fi conceput fara studiul economiei mondiale din viziune globala.

Plecand de la aceasta necesitatea obiectiva, prezentul curs, elaborat in conformitate cu fișa disciplinei Economie mondiala din planul de invațamant al Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir” din Bucuresti, isi propune sa prezinte, intr-o abordare globala, o serie de aspecte privind modul de formare a economiei mondiale, structura si caracteristicile diferitelor componente ale sistemului economic mondial, interdependentele si perspectivele de dezvoltare ale acestuia, pornind de la conceptele de baza cu care opereaza aceasta disciplina. Parcurgand acest curs, care precede disciplinele sectoriale, studentii isi dezvolta gandirea economica de la general la particular, fiind pregatiti sa abordeze in perspectiva globala procesele si fenomenele economice actuale.

Informații suplimentare

Titlu

Economia mondiala din viziune globala. Editia a II-a revazuta si adaugita

Preț

50,00

ISBN

978-606-26-0753-1

Format

Academic

Pagini

312

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Economia mondiala din viziune globala. Editia a II-a revazuta si adaugita”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON