Drepturile femeilor in justitia internationala. Aspecte teoretice si de practica judiciara

35,00 lei

Categorii: , Cod: 11004Autor: Bălășoiu Anca-ElenaData apariție: 17-01-2018 Cuprins Răsfoiește

Descriere

In zilele noastre, nu puține sunt vocile care afirma ca lupta pentru drepturile femeilor este una inutila, egalitatea de gen fiind un deziderat indeplinit al societații in care traim.
Nu putem fi de acord cu o asemenea teza și nu trebuie sa
confundam un sistem legislativ mai mult sau mai puțin evoluat, in care sunt prevazute, in plan teoretic, și anumite dispoziții privind femeile, cu realitatea care ne inconjoara și ne poate contrazice.

Concepte precum „dreptul la vot acordat femeilor”,
„emanciparea femeii”, „egalitatea in drepturi” sunt rezultatul eforturilor pe care le-au depus in urma cu cateva sute de ani și pe care inca il depun multe femei extraordinare. Femei puternice care merita sa fie amintite, apreciate și onorate, femei in numele carora demersurile pentru respectarea drepturilor femeilor trebuie continuate.
Putem lua exemplul Alexandrinei Cantacuzino (1876-1944) –
„A lupta pentru imbunatațirea sortii femeii, a o indruma din cea mai frageda copilarie pe calea muncii binelui și a onoarei, este a face feminism, in cea mai pura, mai inalta accepțiune a lui”, a spus cea mai inverșunata și controversata feminista a Romaniei. Munca ei a avut drept rasplata rezultate semnificative, atat la nivel național, cat și pe plan internațional. Aceasta a inființat Societatea Ortodoxa Naționala a Femeilor Romane, astfel alaturandu-se doamnelor cu statut social provenit din familii importante, a avut o contribuție semnificativa in Consiliul Național al Femeilor din Romania.

Informații suplimentare

Titlu

Drepturile femeilor in justitia internationala. Aspecte teoretice si de practica judiciara

Preț

35,00

ISBN

978-606-26-0884-2

Format

A5

Pagini

289

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Drepturile femeilor in justitia internationala. Aspecte teoretice si de practica judiciara”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON