Dreptul muncii. Curs universitar

55,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10483Autor: Roș NicolaeData apariție: 01-04-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

“Daca vreti ca omul sa-si consacre muncii sale tot timpul si toata energia sa, dati-i un salariu care sa-l puna deasupra preocuparilor pecuniare” (Henry Ford, Ford Motor Company)

Omul are tangente cu dreptul muncii inca de la nasterea sa, ca beneficiar al unor prestatii sociale, se intalneste cu el in procesul de invatamant, de instruire si pregatire profesionala, devine la maturitate principalul subiect al dreptului muncii, pentru intreaga sa viata activa, fie ca salariat ori functionar, fie ca angajator, si nu intrerupe relatia cu aceasta disciplina nici spre finalul existentei sale, ca pensionar .
Munca este o activitate care creaza valori materiale si spirituale, fiind indisolubil legata de viata omului . Munca reprezinta o necesitate, sub aspect social.

Munca este privita, in general, nu ca scop in sine, ci ca o modalitate prin care omul tinde sa isi satisfaca necesitati de ordin material si spiritual.
Alegerea, dobandirea si exercitarea unei profesii sunt etape importante in formarea si dezvoltarea personalitatii individului presupunand asimilarea de cunostinte, dezvoltarea unor aptitudini, dinamica si exprimare axiologica, evaluare si autoevaluare, asumarea de responsabilitati, confruntarea cu succesul sau esecul, medierea intre planul intim sau familial si cel profesional, etc. Activitatea profesionala atrage provocari care tin de gestiunea resurselor si echilibrul individual, de dezvoltarea si valorizarea propriilor calitati si competente generale sau specifice, de capacitatea de a fi onest, competitiv, empatic, creativ, un bun comunicator .

Oricare profesor, incepand cu specialistul in educatie fizica si incheind cu dascalul de informatica juridica, va va spune la cursul sau introductiv ca fara disciplina domniei sale nu veti fi juristi.
Din perspectiva social-economica, forurile internationale atentioneaza asupra faptului ca mai mult de o treime din populatia adulta a planetei isi procura principalele mijloace de existenta in baza unui contract individual de munca.
Munca ocupa aproximativ jumatate din viata unui om , motiv pentru care pune o amprenta puternica asupra structurii personalitatii.

Informații suplimentare

Titlu

Dreptul muncii. Curs universitar

Preț

55,00

ISBN

978-606-26-0730-2

Format

Academic

Pagini

446

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Dreptul muncii. Curs universitar”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON