Dreptul concurentei

20,00 lei

Categorii: , Cod: 9482Autor: Paraschiv Ramona-GabrielaData apariție: 31-01-2014

Descriere

Dreptul concurentei a fost definit ca fiind ansamblul de reglementari menite sa asigure, in raporturile de piata interne si internationale, existenta si exercitiul normal al competitiei dintre agentii economici, in lupta pentru castigarea, extinderea si pastrarea clientelei[1].

Aceasta ramura s-a conturat relativ recent, fiind in opinia multor autori o disciplina compozita cu elemente structurale din dreptul administrativ, civil, procesual civil si comercial, formata din reglementari care asigura corectitudinea competitiei economice pe piata si exercitarea loiala a acesteia.

El are astfel o vocatie interdisciplinara, fiind influentat, in mod precumpanitor, de mecanismele economiei de piata si se afla in plin proces de structurare.
Dreptul concurentei cuprinde mai multe sub-diviziuni sau sub-ramuri, cele mai importante fiind: dreptul anti-monopol (practicile anticoncurentiale, concentrarile economice si ajutorul de stat), cat si dreptul concurentei neloiale.

In ce priveste natura juridica, aceasta ramura de drept poate fi considerata ca facand parte, in principiu, din categoria dreptului public, deoarece cuprinde norme imperativ-prohibitive, a caror respectare este monitorizata in numeroase cazuri de organe specializate ale administrației publice, cum ar fi Consiliul Concurentei.

Informații suplimentare

Titlu

Dreptul concurentei

Preț

20,00

ISBN

978-606-647-906-6 

Format

A5

Pagini

142

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Dreptul concurentei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON