Dreptul afacerilor. Aspecte metodologice si practice

18,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 8235Autor: Volosevici DanaData apariție: 18-03-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Studiul dreptului nu inseamna nici pe departe invațarea mecanica a unui numar semnificativ de legi, de clasificari și definiții. Facultatea de drept formeaza juriști, nu baze de date legislative, iar provocarea pentru tanarul care ia contact cu dreptul este aceea de a ințelege, nu de a memora. Dreptul afacerilor este el insuși o disciplina cu ample valențe aplicative, astfel incat practicianul este obligat sa iasa din sfera redarii cunoștințelor teoretice și sa utilizeze legea, prin interpretare, pentru a o face sa devina drept și, in acest fel, sa ofere soluții variate, pertinente și oportune profesionistului.
Cartea iși propune sa constituie un instrument de lucru pentru studiul și pentru ințelegerea normelor de drept specifice. Astfel, in prima parte a carții, sunt prezentate etapele redactarii unei lucrari, de la delimitarea subiectului, pana la redactarea efectiva, trecand prin identificarea surselor, stabilirea planului lucrarii și alegerea stilului.

A doua parte a carții prezinta etapele rezolvarii cazului practic, fie ca este redactat sub forma unei spețe, fie a unei opinii juridice. Stabilirea soluției este consecința a unui proces care presupune extragerea datelor importante ale cazului, calificarea juridica a acestora, stabilirea și interpretarea normelor juridice.

In sfarșit, capitolul al 3-lea este dedicat in intregime aplicațiilor in materia dreptului afacerilor, care pot constitui teme de lucru pentru seminar sau pentru pregatirea individuala. Pot constitui, de asemenea, provocari. Fiindca satisfacția gasirii unei interpretari noi, a identificarii unei soluții pentru o anumita situație juridica ii da juristului puterea de a merge mai departe in studiul dreptului și ințelepciunea de a vedea in lege, drept.

Informații suplimentare

Titlu

Dreptul afacerilor. Aspecte metodologice si practice

Preț

18,00

ISBN

978-606-647-935-6 

Format

A5

Pagini

170

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Dreptul afacerilor. Aspecte metodologice si practice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON