Drept comercial intern si international

45,00 lei

Categorii: , Cod: 10497Autor: Gorun DianaData apariție: 20-02-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Dreptul comercial cuprinde normele juridice care reglementeaza activitatea comerciala, adica producerea si circulatia (distributia) marfurilor, executarea de lucrari, precum si prestarea de servicii .
Punctul de plecare in definirea notiunii de drept comercial il constituie sensul juridic al notiunii de comert, mai larg decat cel economic, acesta cuprinzand pe langa interpunerea si circulatia marfurilor de la producatori la consumatori (sensul economic) si operatiunile de producere a marfurilor, respectiv pe cele de executare de lucrari sau prestari de servicii.
Globalizarea a condus la internationalizarea productiei si a tehnologiilor, a pietelor de marfuri, de servicii si de capitaluri, cresterea complexitatii si diversitatii acestora, dat fiind dezvoltarea transporturilor si telecomunicatiilor, inclusiv prin expansiunea comertului electronic.

Comertul international cuprinde, in sens restrans, totalitatea operati-unilor de import si export cu marfuri, lucrari si servicii pe care le desfasoara intreprinderile (persoane fizice si persoane juridice), apartinand unui stat, cu parteneri straini sau pe piete straine (cu marfuri, lucrari sau servicii aflate in tranzit international) .
In concluzie, in lucrarea de fata, ne propunem o abordare a normelor juridice care reglementeaza activitatea comerciala , desfasurata in plan intern, cat si in plan international (atunci cand apare un element de extraneitate: parteneri straini, piete straine, transportator strain etc.), cu accent pe piata interna a Uniunii Europene. Incercam, astfel, sa realizam imbinam aspectele de dreptul comertului international cu cele de drept comercial intern, in ideea de a avea un tablou al legalitatii, din perspectiva relatiilor economice. In acest sens, ne-am oprit asupra denumirii drept comercial intern si international avand in vedere si eforturile remarcabile ale Comisiei Natiunilor Unite pentru Dreptul Comercial International (UNCITRAL ), organ juridic cu participare universala specializat in reforma dreptului comercial in lume care si-a propus modernizarea si armonizarea regulilor comertului international .

Informații suplimentare

Titlu

Drept comercial intern si international

Preț

45,00

ISBN

978-606-26-0684-8

Format

Academic

Pagini

350

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Drept comercial intern si international”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON