Drept comercial. Curs pentru studentii programului cu frecventa redusa

38,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 382370Autor: Didea IonelData apariție: 07-04-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Cursul de drept comercial se adreseaza studentilor si isi propune sa contribuie la formarea unei gandiri juridice si economice in domeniul afacerilor. Disciplina are ca obiective principale aprofundarea de catre studenti a notiunilor teoretice si practice in domeniul comercial, cunoasterea modificarilor legislative in acest domeniu. Prin intermediul unor metode moderne, studentul primeste informatii privind participantii la raporturile juridice comerciale, necesare pentru a se integra in mediul de afaceri si a dobandi abilitatea de a relationa cu acest domeniu.

Intrucat dreptul roman ne invata cum se naste si se dezvolta un sistem de drept, cum si de ce dispar unele institutii, cum intra in conflict unele cu altele, cum s-au determinat acele idei juridice care au influentat directia evolutiva a societatii, respectiv permite urmarirea cursului dinamic al dreptului de la cele mai modeste inceputuri si pana la admirabila sa dezvoltare, datorita careia inca continua sa influenteze epoca contemporana, cursul de fata isi propune sa ofere suportul de baza pentru intelegerea principalelor institutii ale dreptului privat roman.
Cursul este astfel conceput incat sa permita studentilor atat a se familiarizeze cu latina juridica si cu terminologia dreptului roman, atat ca pregatire in vederea unor studii mai aprofundate de drept, cat si ca introducere in dar si atmosfera autentica in care s-a manifestat geniul juridic al romanilor.

Unitatile de invatare selectate au fost astfel alese incat sa ajute cursantii sa dobandeasca o serie de competente legate de institutiile fundamentale ale dreptului privat roman, intelegand prin aceasta capacitatea de a explica terminologia juridica latina si adagiile juridice latine, insa si capacitatea de a sesiza distinctia dintre elementele trecatoare si cele imuabile ale unei institutii de drept, cat si raporturile ce se stabilesc intre acestea.
Totodata, cursul se doreste a fi si o introducere in categoriile, clasificarile si notiunile dreptului, intrucat, daca astazi jurisconsultii din intreaga lume manuiesc aceleasi concepte, aceasta este opera jurisconsultilor Romei.

Informații suplimentare

Titlu

Drept comercial. Curs pentru studentii programului cu frecventa redusa

Preț

38,00

ISBN

978-606-26-0749-4

Format

A4

Pagini

264

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Drept comercial. Curs pentru studentii programului cu frecventa redusa”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON