Drept Comercial

35,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10796Autor: Marinescu GheorgheData apariție: 06-11-2014

Descriere

Lucrarea de fata are in vedere transformarile intervenite in societatea romaneasca, sub toate aspectele, in conditiile in care au trecut foarte multi ani de la evenimentele din decembrie 1989, in conditiile in care societatea romaneasca a “experimentat”, voit sau obligat o legislatie copiata de la anumite tari occidentale, incercand s-o adapteze la realitatile noastre.

De altfel, “balbaielile”, cat si neintelegerile puterilor in statul de drept roman, neintelegeri generate atat de orgolii, cat si de interese mici de grup, au reprezentat factori ce au condus la o legislatie ce s-a clatinat permanent.
Cand fac aceste afirmatii am in vedere aparitia acelui controversat act legislativ, denumit Codul insolventei, iar aparitia acestuia au condus la abrogarea Legii nr. 85/2006 a insolventei, care – apoi – prin declararea lui ca “neconstitutional” n-a facut altceva decat sa se incalce anumite principii de drept. Oricum, Legea nr. 85/2006 a suferit modificari nu in functie de interesele societatii romanesti, ci in functie de interesele marunte ale unor indivizi, vremelnic la putere.

Revenind la lucrarea de fata, putem spune ca ea se bazeaza in mare parte pe lucrarile marelui profesor Stanciu D. Carpenaru, care ramane cel mai mare profesor in materie, are la baza modificarile intervenite dupa aparitia noului Cod civil, iar aceasta lucrare se adreseaza studentilor de la Facultatea de Marketing din cadrul Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”.

Lucrarea de fata reprezinta o prezentare sintetica a problematicii, printr-o documentare atenta efectuata in literatura de specialitate autohtona si straina.
Lucrarea nu are prevazute capitolele referitoare la Procedura insolventei sau Concordantul preventiv si mandatul ad-hoc, deoarece din punctul meu de vedere ar trebui avut in vedere un interes mult mai mare asupra acestor institutii, datorita dinamicii vieții economice permanente, interesului tot mai mare si mai important al acestora, impunand o abordare tot mai completa si complexa a acestora.

Autorul

Informații suplimentare

Titlu

Drept Comercial

Preț

35,00

ISBN

978-606-26-0102-7

Format

Academic

Pagini

288

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Drept Comercial”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON