Drept civil pentru administratie publica

55,00 lei

Categorii: , Cod: 9584Autor: Ciochină-Barbu Ioan, Jora CristianData apariție: 19-12-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Drepturile subiective civile si obligatiile corelative acestora pot avea un continut patrimonial sau pot fi personale nepatrimoniale. In ultimul caz acestea nu vor avea un continut economic, un continut care sa poata fi evaluat in bani.

Stiinta dreptului civil se ocupa, cu precadere, de drepturile subiective si de obligatiile care au un continut economic.
Sub aspect structural, raportul juridic civil este format din trei elemente, subiectele, continutul si obiectul.

In ce priveste continutul raportului juridic civil, acesta este format din drepturile subiective si obligatiile corelative care iau nastere in favoarea si, respectiv, in sarcina subiectelor acestui raport juridic civil.

Referitor la obiectul raportului juridic civil, acesta consta in actiunea sau inactiunea, deci este vorba despre conduita sau prestatia la care este indrituit subiectul activ si la care este obligat subiectul pasiv .

Una dintre cele mai importante clasificari ale drepturilor si obligatiilor subiective civile, o reprezinta clasificarea in drepturi si obligatii patrimoniale si drepturi si obligatii nepatrimoniale .

Drepturile si obligatiile patrimoniale sunt cele care au un continut economic, deci pot fi evaluate in bani. Deosebit de acestea, drepturile si obligatiile nepatrimoniale nu au o valoare economica si datorita acestui fapt, nu au posibilitatea de a fi evaluate in bani.

Informații suplimentare

Titlu

Drept civil pentru administratie publica

Preț

55,00

ISBN

978-606-26-0438-7

Format

Academic

Pagini

438

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Drept civil pentru administratie publica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON