Drept civil. Partea generala. Manual de studiu individual

20,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10504Autor: Culda SidoniaData apariție: 01-04-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Disciplina Drept civil. Parte generala este inscrisa in planul de invatamant in cadrul disciplinelor cu caracter teoretico-aplicativ ca urmare a faptului ca ea reprezinta partea absolut necesara pentru studiul urmatoarelor aspecte ale dreptului civil – respectiv: drepturile reale, obligatiile civile, contractile si succesiunile si chiar procedura civila.
Dreptul civil este dreptul de fiecare zi, el cuprinzand totalitatea raporturilor juridice patrimoniale si nepatrimoniale care se stabilesc intre participantii la circuitul civil.

In sistemul dreptului romanesc, dreptul civil are un rol deosebit de important, intrucat el contribuie la ocrotirea valorilor (drepturilor subiective) ale persoanelor fizice si juridice. De asemenea, dreptul civil reprezinta o garantie a formarii unei constiinte juridice corecte .
Un aspect important al rolului pe care il ocupa dreptul civil in sistemul dreptului romanesc consta in pozitia sau functia sa de a fi drept comun fata de alte ramuri de drept. In acest sens, art. 2 alin. 2 din Codul civil stabileste ca “prezentul cod este alcatuit dintr-un ansamblu de reguli care constituie dreptul comun pentru toate domeniile la care se refera litera sau spiritual dispozitiilor sale”.
Avand in vedere aceste aspecte, cunostintele de drept civil, parte generala sunt absolut necesare in exercitarea profesiei de jurist.

Cursul isi propune sa prezinte studentilor o serie de aspecte teoretice si practice privind dreptul civil, partea generala. De asemenea sunt abordate o serie de aspecte legate de particularitatile diferitelor institutii ale dreptului civil, cum ar fi: capacitatea civila, consimtamantul, actul juridic, prescriptia extinctiva.. Parcurgand aceasta disciplina studentii isi vor putea insusi modul in care sunt reglementate principalele institutii ale dreptului civil, iar in anii urmatori de studio al dreptului civil vor aprofunda sau completa unele dintre notiunile insusite la acest curs.

Informații suplimentare

Titlu

Drept civil. Partea generala. Manual de studiu individual

Preț

20,00

ISBN

978-606-26-0760-9

Format

A4

Pagini

68

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Drept civil. Partea generala. Manual de studiu individual”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON