Drept administrativ concepte generale

28,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9907Autor: Szekely CătălinaData apariție: 07-08-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea de fata este rezultatul unor ani de experienta didactica si a studiilor realizate asupra literaturii de specialitate si prezinta notiuni introductive legate de stat, administratie publica, actul administrativ care reprezinta principala forma de activitate a administratiei publice, raspunderea administrativa – ce reprezinta o administratie fara asumarea responsabilitatii pentru tot ceea ce face sau, din contra, nu actioneaza asa cum ar trebui?

Dreptul administrativ a reprezentat preocuparea majora a unor specialisti de valoare, cadre didactice dedicate profesiei lor, acestia fiind si reperele importante ale acestei lucrari. In afara literaturii de specialitate a fost consultata si legislatia specifica temei abordate.
Independenta administratiei publice este conditionata de o serie de factori, cum ar fi regimul politic, dezvoltarea societatii, modul de organizare a acesteia etc. Daca suntem in prezenta unui regim politic totalitar, este cert ca administratia va fi extrem de rigida, va fi preocupata de exercitarea controlului la toate nivelurile societatii; in cazul unui regim politic democratic administratia devine mult mai preocupata de cetatean si realizarea interesului acestuia.

Obiectul de cercetare al dreptului administrativ il reprezinta acele norme care reglementeaza modalitatea de functionare a statului, a institutiilor sale si implicit a intregii administratii publice, dar si relatiile ce apar intre toti participantii fenomenului administrativ.

Definirea statului a reprezentat o preocupare pentru specialistii din diverse domenii de stiinta, inca din antichitate cand filosofii vremii dezbateau pe marginea acestui topic si pana in prezent.
Toate valorile, principiile promovate de ganditorii vremii se pierd in neant daca nu exista si mecanisme speciale de punere in aplicare. Acest rol il are aparatul de stat care are la baza o structura bine definita, si anume: administratia publica.
Este important sa intelegem intreg fenomenul, mecanismele de functionare ale statului, ale autoritatilor publice si a tuturor factorilor implicati in acest proces pentru a atinge desideratul de a avea o societate functionala, fara derapaje.

Informații suplimentare

Titlu

Drept administrativ concepte generale

Preț

28,00

ISBN

978-606-26-0408-0

Format

A5

Pagini

210

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Drept administrativ concepte generale”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON