Dialogul intercultural in predarea limbilor straine – spre o pedagogie a diversitatii socioculturale

38,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 30836Autor: Alexandru Florentina, Mihalciuc Maria, Necheș Maria-GabrielaData apariție: 28-10-2013 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Obiectul lucrarii Dialogul intercultural in predarea limbilor straine – spre o pedagogie a diversitatii socioculturale este predarea si invatarea limbilor straine in contextul european actual, marcat, pe de o parte, de fluidizarea granitelor nationale, iar pe de alta parte de acelasi pluriculturalism si acelasi plurilingvism ca in toata existenta sa de pana acum, doar ca diversitatea, diferenta, alteritatea nu se mai doresc a fi forme de delimitare intre indivizi, ci modalitati de imbogatire a existentei umane. Transformarile din plan social si economic au impus modificari si in plan educational. Astfel, limbile straine care pana nu demult erau considerate un obiect de studiu facultativ, static, inchis, chiar elitarist, devin acum unul din punctele nodale ale retelei educationale. Cunoasterea limbilor straine gireaza, intrun sens larg, accesul individului la viata sociala si succesul in viata profesionala.


Reusita deplina nu depinde insa doar de competenta lingvistica in limba tinta, ci si de un cumul de competente de comunicare si socioculturale care sa permita atat abordarea, perceperea, interpretarea si intelegerea mediului strain/tinta, cat si dialogul intercultural.

Referenti:

Conf.univ.dr. Maria Mihalciuc
Conf.univ.dr. Gabriela Neches

Informații suplimentare

Titlu

Dialogul intercultural in predarea limbilor straine – spre o pedagogie a diversitatii socioculturale

Preț

38,00

ISBN

978-973-129-496-4

Format

Academic

Pagini

400

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Dialogul intercultural in predarea limbilor straine – spre o pedagogie a diversitatii socioculturale”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON