De la diplomatia traditionala la diplomatia publica

37,00 lei

Categorii: , Cod: 13852Autor: Micu GabrielData apariție: 01-02-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Volumul intitulat De la diplomația tradiționala la diplomația publica abordeaza o tema de actualitate, pe care o dezvolta intr-o serie de autor. Aceasta lucrare evidențiaza evoluțiile pe care diplomația le parcurge in era globalizarii. Utilizand o argumentație complexa, de natura istorica, sociologica și juridica deopotriva, autorul evidențiaza ca diplomatia traditionala si diplomația publica au obiective comune in noul context internațional, deosebindu-se doar prin functiile și natura demersurilor pe care le utilizeaza fiecare.

In succinta incursiune prin evoluția istorica a conceptului de diplomație, in acest volum se analizeaza modul in care s-a modificat in timp poziționarea actorilor statali și nestatali fata de acest domeniu de activitate, in funcție de evoluția contextului internațional, evidențiindu-se o serie de mutații și nuanțari ale acesteia. Studiul pornește de la nevoia de a soluționa pe cale pașnica diferendele intre state, prin demersuri derulate de un actor statal sau instituțional in mediul internațional, pentru ca sa ajunga sa explice contextul apariției necesitații influențarii opiniei publice, cu scopul de a crea un mediu receptiv pentru obiectivele de politica externa ale unui stat.

La fel de semnificativ de remarcat este modul in care autorul realizeaza o analiza nu doar comparativa, intre diplomația clasica și cea publica, dar și o identificare a tehnicilor diplomatiei publice, care au cunoscut mutatii importante, evoluand de la persuasiune la construirea de relatii, precum si de la simpla influentare a publicului tinta la convingerea acestuia.

Informații suplimentare

Titlu

De la diplomatia traditionala la diplomatia publica

Preț

37,00

ISBN

978-606-26-1438-6

Format

A5

Pagini

230

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „De la diplomatia traditionala la diplomatia publica”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON