Curs practic de tactica criminalistica in powerpoint

33,00 lei

Categorii: , Cod: 9063Autor: Gamenț Niculae, Popa GheorgheData apariție: 01-04-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Aparuta cu peste un secol in urma, criminalistica – stiinta investigatiei penale – a avut si are in continuare un rol important in procesul de modernizare a actului de justitie prin elaborarea si folosirea unor metode si mijloace tehnico-stiintifice inclusiv tehnici si procedee tactice de efectuare a activitatilor de urmarire penala, in scopul descoperirii infractiunilor, identificarii autorilor si aflarii adevarului in cauzele penale de catre agentiile de aplicare a legii.

Azi, mai mult ca oricand, criminalistica trebuie abordata in sens larg, ca un ansamblu de procedee folosite atat la examinarea urmelor si mijloacelor materiale de proba cat si in conducerea unei anchete, inclusiv in administrarea probatoriilor in cauzele penale.

Putem afirma, fara teama de a gresi, ca sfera criminalisticii se intinde pe durata intregului proces judiciar. Ea contribuind nu doar la determinarea materialitatii faptelor ci si la dovedirea vinovatiei faptuitorului identificat prin metode si procedee criminalistice. Cu alte cuvinte, aportul criminalisticii este pregnant atat in faza de urmarire penala cat si in faza de judecata.

In acest context, modificarile aduse de noile coduri penal si de procedura penala dar mai ales pentru evitarea incalcarii drepturilor si libertatilor persoanei s-a impus cu necesitate revizuirea si adaptarea la noile norme procesual penale a regulilor tactice criminalistice de efecutare a activitatilor de urmarire penala cum ar fi: cercetarea la fata locului, ascultarea persoanelor, confruntarea, perchezitia, etc.

Lucrarea Curs practic de tactica criminalistica in powerpoint intitulata Criminalistica-curs practic de tactica, in powerpoint, prin continutul sau bine documentat si materializat intr-o structura logica, pune la dispozitia studentilor, masteranzilor, dar si practicienilor intr-o maniera sintetizata doar informatiile necesare si utile, actualizate si armonizate cu normele procesual penale stipulate in noul Cod de procedura penala, cu privire la procedeele tactice de efectuare a activitatilor de urmarire penala de catre organele judiciare.

Autorii

Informații suplimentare

Titlu

Curs practic de tactica criminalistica in powerpoint

Preț

33,00

ISBN

978-606-26-0198-0

Format

Academic

Pagini

182

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Curs practic de tactica criminalistica in powerpoint”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON