Cultura si management in organizatii

25,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9480Autor: Goldbach Ioana RalucaData apariție: 17-12-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

In procesul transformarilor care au loc in societatea contemporana, cultura organizationala reprezinta o expresie majora de manifestare a factorului uman. Fiind unul dintre factorii care determina performanta si succesul activitatii organizatiei, cultura reprezinta elementul esential si indispensabil pentru progresul organizational.

Intr-o firma, cultura organizationala ne ajuta sa intelegem diferentele ce apar intre ceea ce este declarat in mod formal, oficial de catre mangeri si ceea ce se intampla efectiv in cadrul acesteia. Prin intermediul culturii organizationale diferitele reguli, proceduri, afirmatii, declaratii sau decizii sunt interpretate si, intr-o anumita masura, chiar aplicate. Mai mult, dincolo de elementele cu caracter formal ce incearca sa stabileasca in mod centralizat o anumita atitudine si comportament pentru membrii organizatiei, cultura organizationala creaza si dezvolta ea insasi anumite modele comportamentale care pot fi sau nu in consonanta cu versiunile oficiale. De cele mai multe ori, o mare parte dintre elementele ce formeaza cultura organizationala sunt intangibile, nescrise, dar cu o putere de influentare deosebit de mare.

Conceptul de cultura organizationala este fundamental pentru explicarea unor fenomene critice in functionarea organizatiilor, fenomene precum crearea ierarhiei de valori de care depinde procesul de directionare strategica a sistemului, stabilirea cadrului paradigmatic al relatiilor interumane, interpretarea timpului si spatiului, conFigura rea sistemului informational sau determinarea atitudinilor funda-mentale fata de mediul intern si extern.
Dezvoltarea conceputului de cultura organizationala a fost favorizata si de reconsiderarea majora a rolului pe care resursa umana il are in evolutia orga-nizatiei.

Cultura organizationala este considerata a fi „forta” invizibila din spatele lucrurilor usor observabile si tangibile dintr-o organizatie, ea reprezinta energia sociala care determina oamenii sa actioneze in vederea atingerii obiectivelor organizationale. Cultura organizationala a unei firme este adeseori comparata cu personalitatea unui individ, ce intruneste viziunea, sensul, directia, motivatia si energia necesare pentru evolutie.

Informații suplimentare

Titlu

Cultura si management in organizatii

Preț

25,00

ISBN

978-606-26-0483-7 / 2015

Format

Academic

Pagini

232

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cultura si management in organizatii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON