CULTURA JURIDICA. STUDII SI ESEURI

49,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorie: Cod: 11314Autor: Andreescu MariusData apariție: 01-08-2018 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Problematica existentei sau a libertatii sunt temele de baza care se regasesc in toate studiile cuprinse in acest volum. Eseurile juridice, dedicate in mod deosebit valorilor constituționale, urmaresc insa si un aspect de profunzime spiritual, si anume acela de a releva faptul ca justitia nu se rezuma la lege si inseamna totodata si dreptate. Desigur, justitia aduna toate precaritatile existentiale omenesti, conflictele, contradictiile, formele de existenta impotriva existentei, insa scopul acesteia nu consta intr-o simpla aplanare a unor conflicte sociale, ci in realizarea dreptatii a binelui, a adevarului si a echitatii, altfel spus restabilirea unei armonii pierdute.
Modelul existential pe care studiile si eseurile cuprinse in acest volum il propun ar putea fi cuprins in cuvintele filosofului Constantin Noica: „Nu uita ca Dumnezeu te-a trimis pe lume sa-l inlocuiesti: sa dai sensuri, sa creezi, sa duci inceputul sau inainte. Vezi sa nu-ti pierzi timpul”. (Constantin Noica – De Caelo).
Studiile si eseurile din volumul de fata se adreseaza nu numai studentilor doctoranzilor si specialistilor in drept, dar in mod deosebit oricarui cititor dornic sa afle, in afara de o informatie sau o analiza conceptuala asupra unor teme filosofice, ortodoxe sau juridice, si o legatura uneori deosebit de fina intre rationalitatea conceptuala a temei, iar pe de alta parte dimensiunea ei spirituala existentiala.

Informații suplimentare

Titlu

CULTURA JURIDICA. STUDII SI ESEURI

Preț

49,00

ISBN

978-606-26-0950-4

Format

ACADEMIC

Pagini

351

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „CULTURA JURIDICA. STUDII SI ESEURI”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON