Criminalitatea violenta. Semnificatii si implicatii sociale

37,00 lei

Categorii: , Cod: 13243Autor: Mihaiu SimonaData apariție: 02-06-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Criminalitatea violenta este un subiect destul de puțin explorat atat de specialiști, cat și de publicul larg.

De ce ajung oamenii sa comita acte de criminalitate violenta? Ce pași și in ce direcție face o persoana care agresezeaza membri ai familiei, prieteni sau necunoscuți?Cum putem sa ne protejam și sa prevenim criminalitatea violenta?

Volumul de fața iși propune sa raspunda la astfel de intrebari și sa contribuie, pana la urma, la siguranța cititorului și a comunitații. In acest sens, autoarea explica ce este criminalitatea violenta, cum afecteaza viața fiecaruia dintre noi, ce fel de infracțiuni violente sunt mai frecvente in Romania și din ce cauze, cum putem evita escaladarea unor conflicte. Totodata, raspunde provocarii de a analiza cauzele acestei probleme sociale din perspectiva multidisciplinara, apeland deopotriva la concepții din biocriminologie si genetica comportamentala, criminologie, psihologie si psihopatologie, sociologie si sanatate publica.

Ca element de noutate, prezinta factorii și mecanismele care favorizeaza asemenea delicte, avand o abordare comparativa intre literatura de specialitate și cercetarile proprii realizate, atat cu persoane care au comis delicte cu violența cat și cu practicieni in domeniu.

Cartea este destinata deopotriva specialiștilor și cititorilor interesați sa ințeleaga particularitațile și implicațiile sociale ale comportamentului violent. Totodata, datorita stilului de prezentare clar și concis, este un real sprijin pentru studenții de licența, master și doctorat de la facultațile cu profil socio-umanist.

Odata citit, volumul ii va ajuta pe cititori sa ințeleaga ca este dreptul și datoria fiecaruia sa se protejeze și sa ajute la contracararea acțiunilor daunatoare precum cele violente și criminale.

Recenzia cartii este disponibila in ultimul numar al revistei Sociologie Romaneasca: Criminalitatea violenta. Semnificatii si implicatii sociale. Editura Pro Universitaria, București, 2021. Simona Mihaiu | Sociologie Romaneasca

Animația carții este disponibila la link-ul:

Informații suplimentare

Titlu

Criminalitatea violenta. Semnificatii si implicatii sociale

Preț

37,00

ISBN

978-606-26-1307-5

Format

Academic

Pagini

231

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Criminalitatea violenta. Semnificatii si implicatii sociale”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON