Criminalitatea feminina in Romania

40,00 lei

Categorii: , Cod: 10202Autor: Nilă Stratone Mirela CristianaData apariție: 01-12-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Criminalitatea feminina, considerata pana de curand o chestiune fara prea mare importanta pentru a atrage atentia specialistilor, capata un interes major din momentul in care este abordata atat in calitate de cauza cat si de efect al emanciparii feminine, fenomen care de multe ori a fost interpretat gresit.

Feminismul modern, tratat tendentios, risca sa aduca prejudicii serioase feminitatii, contribuind la accentuarea comportamentului masculinizat al femeii prin schimbarea rolului de gen in sens deviant.
Psihologii care si-au indreptat atentia asupra comportamentului infractional feminin (Butoi T. –„Psihanaliza crimei – femeia asasin” 1996, Mitrofan N., Zdrenghea V., Butoi T.
–„Psihologie Judiciara” 1992, Gheorghe F. – „Psihologie Penitenciara” 2001) au preluat stafeta de la legiuitori, acestia fiind primii care au instituit o diferenta de sex pe terenul infractional, inca de la nasterea inchisorii: incarcerarea separata a femeilor si barbatilor.

Lipsa unei lucrari care sa trateze sociologia delincventei feminine in tara noastra a condus la ideea necesitatii studierii criminalitatii feminine prin prisma procesului de resocializare in penitenciare, pentru a se putea contura si emite posibile solutii de reintegrare sociala.

Obiectul lucrarii de fata determina tocmai studiul si analiza problematicii criminalitatii feminine, fara a avea pretentia de a patrunde fiecare segment psiho-social pana la ultimele descoperiri de gen, ci doar cat sa propuna ulterioare abordari si aprofundari din partea specialistilor. Deci se poate vorbi despre o provocare, daca nu chiar despre o deschidere catre un aspect al vietii sociale dintotdeauna existent, dar indeajuns evitat, astfel incat in prezent sa nu existe o baza din perspectiva sociologica in acest sens.
Cercetarea efectuata pentru elaborarea acestei teze de doctorat s-a realizat atat in plan teoretic livresc și metodologic cat si empiric, direct pe teren.

Documentarea livresca s-a axat in proportie majoritara pe rezultatele cercetarilor efectuate de diferiti specialisti in arealul politienesc si cel penitenciar, precum si pe studierea lucrarilor de specialitate publicate pana in prezent.

Informații suplimentare

Titlu

Criminalitatea feminina in Romania

Preț

40,00

ISBN

978-606-26-0664-0

Format

Academic

Pagini

306

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Criminalitatea feminina in Romania”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON