Criminalistica. Curs universitar

68,00 lei

Categorii: , Cod: 8603Autor: Gamenț Niculae, Popa GheorgheData apariție: 21-10-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Aparuta cu peste 100 de ani in urma, Criminalistica a incercat si a reusit prin interferenta cu alte stiinte (drept, drept procesual penal, criminologie, medicina legala, psihologie, informatica, fizica, chimie, etc) sa devina o stiinta de sine statatoare cu un obiect de studiu bine stabilit si cu legitati specifice proprii.

Indiferent de sensul mai larg sau mai restrans atribuit, aceasta a demonstrat in toate timpurile, ca are un rol bine definit, determinant in cercetarea infractiunilor si infractorilor si ca sfera sa de actiune se intinde pe intreaga durata a procesului judiciar, atat in faza de urmarire penala cat si in faza de judecata.

Totodata proba stiintifica oferita de criminalistica contribuie nu numai la determinarea materialitatii faptelor ci mai ales la probarea vinovatiei infractorului identificat prin metodele si procedeele tehnice, tactice si metodologice puse la dispozitia organelor judiciare de aceasta.

In considerearea celor prezentate cartea intitulata “Criminalistica-curs de tehnica” se adreseaza tuturor studentilor din institutiile de invatamant universitare, elevilor din scolile de politie, politie de frontiera, jandarmerie, dar si tuturor celor care au atributii in aplicarea legii: politisti, procurori, judecatori, avocati, experti criminalisti etc.

Trebuie subliniat faptul ca lucrarea: Criminalistica. Curs universitar trateaza doar una dintre ramurile criminalisticii si anume tehnica criminalistica, iar autorii incearca sa ofere cititorului posibilitatea de intelegere facila a notiunilor, conceptelor, metodelor, procedeelor si tehnicilor utilizate de practicieni pentru stabilirea existentei/inexistentei infractiunii, lamurirea imprejurarilor in care s-a comis infractiunea, identificarea infractorului si probarea vinovatiei acestuia.

Pentru a fi accesata cu usurinta, cartea este structurata pe sase capitole, ordonate intr-o maniera logica, stiintifica si vizeaza clarificarea notiunilor de baza, prezentarea importantei activitatii de investigare tehnico-stiintifica a locului faptei, descrierea metodelor si procedeelor de cautare, descoperire, colectare, conservare si valorificare a urmelor prin intermediul expertizei crimianalistice.

De asemenea pentru atingerea dezideratului mentionat mai sus autorii prezinta la inceputul fiecarui capitol cuprinsul, obiectivul general, obiectivele operationale, timpul necesar studiului capitolului, dezvoltarea temei, bibliografia selectiva, tema de reflectie, modele de teste de evaluare, intrebari si raspunsuri.

De mentionat mai este si faptul ca partea narativa – descriptiva este insotita de un material iconografic adecvat, pentru fiecare subiect tratat si o racordare rapida a cititorului la tema prezentata.

Informații suplimentare

Titlu

Criminalistica. Curs universitar

Preț

68,00

ISBN

978-606-647-860-1

Format

Academic

Pagini

378

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Criminalistica. Curs universitar”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON