Criminalistica Caiet de laborator I

54,00 lei

Categorii: , Cod: 9424Autor: Gamenț NiculaeData apariție: 22-01-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea are la baza un plan de cercetare coerent, structurat pe șapte, capitole in cuprinsul carora sunt clarificate o serie de concepte/noțiuni absolut necesare și utile pe care studentul trebuie sa le cunoasca și sa le insușeasca.

In primul capitol, autorul incearca și reușește sa clarifice de ce criminalistica este considerata ca fiind parte a investigațiilor penale. Stabilește condițiile in care mijloacele materiale de proba, ridicate de la locul faptei, pot fi folosite pentru descoperirea infracțiunilor și identificarea autorilor acestora. Prezinta metodele și tehnicile moderne de cercetare a urmelor criminalistice, precizeaza cu claritate ce este și cum se realizeaza identificarea criminalistica.

Capitolul doi este dedicat fotografiei judiciare pe care autorul o definește ca fiind un „mijloc de cunoaștere și cercetare criminalistica” și prezinta intr-o maniera descriptiva procedeele utilizate la realizarea fotografiilor ce pot fi efectuate in teren.

Capitolul trei trateaza una dintre subramurile tehnicii criminalistice-traseologia judiciara, care defineste noțiunea de „urma”, raspunde la intrebarea „de ce este posibila identificarea traseologica ?” și prezinta metode și procedee folosite in cadrul identificarii criminalistice.

Capitolul patru este cel mai amplu și se refera la cercetarea criminalistica a urmelor. Autorul menționeaza intr-o succesiune logica, definiția urmei, cum se formeaza aceasta, care sunt metodele și procedeele de cautare, descoperire și ridicare, care sunt caracteristicile individuale ce fundamenteaza identificarea obiectului creator și in ce condiții urma este apta pentru identificarea acestuia.

In capitolul cinci, dedicat cercetarii documentelor, autorul prezinta, de asemenea, intr-o maniera descriptiva, metodele și tehnicile de depistare a falsurilor ținand cont de particularitațile de realizare a acestora, de natura suportului pe care a fost executat scrisul, și de tipul instrumentului utilizat la realizarea scrisului. Capitolul șase trateaza sintetizat aspecte referitoare la balistica judiciara. Este definit obiectul de studiu al balisticii judiciare, sunt menționate urmele principale și secundare ale impușcaturii, precum și problemele pe care le clarifica expertiza balistica. Ultimul capitol abordeaza aspecte ce țin de identificarea persoanei dupa semnalmente. Clarifica fundamentul științific al identificarii, prezentand descriptiv semnalmentele exterioare (statice și dinamice), semnele particulare și modul de realizare a reconstrucției faciale.

Informații suplimentare

Titlu

Criminalistica Caiet de laborator I

Preț

54,00

ISBN

978-606-26-0368-7

Format

Academic

Pagini

298

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Criminalistica Caiet de laborator I”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON