Controlul de gestiune prin sistemul de bugete

40,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10245Autor: Zamfir MarianaData apariție: 01-01-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

„Cea mai buna cale de a prezice
viitorul este sa-l creezi”
Peter Drucker

Sistemul bugetar al intreprinderii reuneste doua elemente principale: un ansamblu de bugete si o procedura de control bugetar. El reprezinta ansamblul tehnicilor puse in practica pentru stabilirea previziunilor pe termen scurt aplicabile in gestiunea unei intreprinderi si pentru compararea cu rezultatele efectiv constatate.
In dinamica societatii moderne, tehnicile de elaborare a bugetelor si de efectuare a controlului bugetar s-au diversificat. Lucrarea Controlul de gestiune prin sistemul de bugete prezinta ceea ce este si ce se poate astepta de la un sistem bugetar eficient, tratand, intr-un cadru integrat, concepte specifice gestiunii bugetare, mecanismele de elaborare a bugetelor si de efectuare a controlului bugetar.

Lucrarea este o incursune in sistemul bugetar al intreprinderii. Bugetul este atat un instrument de anticipare ce permite punerea in practica a unei politici proactive de dezvoltare, dar si un instrument de coordonare pe verticala (intre management si responsabilii centrelor de activitate) si pe orizontala (intre diferite servicii sau functii). Are in vedere si armonizeaza cerintele si constrangerile fiecaruia, de la aprovizionare pana la vanzare.

Fara a propune o anumita metodologie de elaborare a bugetelor si de efectuare a controlului bugetar general valabile pentru toate intreprinderile, in lucrare se ofera elemente care sa faciliteze alegerea tehnicilor si a metodelor optime, in functie de particularitatile activitatii fiecarei intreprinderi, in scopul cresterii valorii informatiilor furnizate, astfel incat gestiunea bugetara sa furnizeze o informatie fidela care sa faciliteze cunoasterea faptelor economice, adaptata formarii unei aprecieri obiective si utila luarii deciziilor de catre utilizatori.

Lucrarea se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor economisti, dar si practicienilor preocupati de conducerea intreprinderii prin sistemul de bugete, din dorinta de a satisface nevoia de informare atat in invatamantul superior economic, cat si in practica economica.

Mariana Zamfir

Informații suplimentare

Titlu

Controlul de gestiune prin sistemul de bugete

Preț

40,00

ISBN

978-606-26-0712-8

Format

Academic

Pagini

378

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Controlul de gestiune prin sistemul de bugete”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON