Contabilitatea institutiilor de credit

35,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 12524Autor: Matei Nicoleta CristinaData apariție: 27-03-2018 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Banca Nationala a Romaniei elaboreaza si emite reglementarile contabile specifice institutiilor de credit. Inca din anul 2010, in calitatea sa de autoritate de reglementare a contabilitatii institutiilor de credit, a inceput procesul de armonizare a reglementarilor nationale in domeniu cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS). Astfel ca, de la 1 ianuarie 2012, institutiile de credit cu activitate pe teritoriul Romaniei intocmesc situatii financiare in conformitate cu cerintele IFRS.

De la data intrarii in vigoare a ordinului prin care reglementarile contabile nationale sunt armonizate cu prevederile IFRS, respectiv Ordinul 27/2010 a suferit o serie de modificari, cele mai recente fiind in august 2017 cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2018. Continutul acestei lucrari a fost elaborat tinand cont de textul actualizat al reglementarilor contabile ale institutiilor de credit conforme cu IFRS.

Lucrarea de fata prezinta aspectele teoretice referitoare la raportarea financiara a institutiilor de credit, principiile generale utilizate pentru intocmirea situatiilor financiare, contabilitatea decontarilor intersedii si intre institutii de credit, contabilitatea operatiunilor de trezorerie, contabilitatea operatiunilor cu clientela, contabilitatea operatiunilor cu titluri si alte instrumente derivate, contabilitatea activelor imobilizate, contabilitatea capitalurilor proprii, asimilate si provizioane, contabilitatea cheltuielilor si veniturilor institutiilor de credit. Aspectele teoretice sunt completate de exemple practice care au rolul de a oferi o imagine a modului de reflectare in contabilitate a operatiunilor mentionate mai sus.

In anexa este redat noul Plan de conturi aplicabil institutiilor de credit de la 1 ianuarie 2018. Continutul informational al acestei carti se adreseaza tuturor persoanelor interesate de contabilitatea institutiilor de credit si poate contribui la buna intelegere si utilizare a conturilor contabile pentru inregistrarea operatiunilor bancare in vederea intocmirii situatiilor financiare.

Informații suplimentare

Titlu

Contabilitatea institutiilor de credit

Preț

35,00

ISBN

978-606-26-0886-6

Format

Academic

Pagini

284284

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Contabilitatea institutiilor de credit”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON