Contabilitatea institutiilor de credit

20,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 4096Autor: Morariu Vera, Nicula IleanaData apariție: 11-11-2010 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Activitatea institutiilor de credit este o componenta importanta a economiei mondiale si a inceput sa devina din ce in ce mai transparenta. Pana in urma cu treizeci, patruzeci de ani, operatiunile bancare erau inconjurate de o aura de mister, iar bancherii erau vazuti ca desfasurand un ritual inaccesibil in spatele usilor inchise si a ghiseelor protejate de sticla.

In zilele noastre specialisti din varii domenii, publicul larg si mass-media incearca sa descifreze mecanismele, implicatiile, cauzele si efectele proceselor monetare si rolul bancilor in angrenajul economic. Domeniul financiar-bancar impune cunostinte aprofundate de macro si microeconomie, matematica, contabilitate, statistica, management, marketing, informatica (in sensul cel mai larg al termenului).

Vazut ca un domeniu de viitor de multi tineri sectiile de finante-banci ale universitatilor romanesti stau marturie acestui fenomen.

Cartea „Contabilitatea institutiilor de credit” se adreseaza celor care doresc sau trebuie sa inteleaga contabilitatea institutiilor de credit, celor care au nevoie de o baza pentru a putea deslusi mecanismele unui management bancar performant si celor pentru care stiinta contabila este un hobby.

Intelegerea contabilizarii operatiunilor bancare presupune cunoasterea acestora si de aceea recomandam asimilarea de cunostinte referitoare la moneda, credite (categorii, dobanzi, comisioane, grafice de rambursare, etc.), depozite (categorii, dobanzi, comisioane etc.), titluri, mijloacele de plata scripturale si electronice, procesele de compensare/decontare iar enumerarea nu este exhaustiva. Cartile si autorii citati, ca si alte lucrari in domeniu, pot fi ghiduri extrem de valoroase in descifrarea anumitor aspecte.

Capitolele au fost ordonate de la operatiuni mai simple la cele mai complexe, aceasta ierarhizare rezultand din experienta noastra in calitate de cadre didactice care predau de 11, respectiv 7 ani disciplina Contabilitatea institutiilor de credit. Nivelul dobanzilor, comisioanelor utilizate in exemple si aplicatii sunt cele practicate pe piata la momentul revizuirii cartii ca si referirile la actele normative, inclusiv denumirile conturilor. Orice modificare semnificativa care va aparea dupa predarea la editura va fi actualizata la o noua editie.

Lucrarea „Contabilitatea institutiilor de credit” a fost conceputa printr-o imbinare echilibrata a aspectelor teoretice si practice. Aplicatiile prezinta succesiunea logica a modului de derulare si inregistrare a operatiunilor, cu exemplificari concrete.

Pentru atingerea obiectivelor propuse nu au fost prezentate operatiuni intermediare care deriva din metodologii diverse ale institutiilor de credit.

Informații suplimentare

Titlu

Contabilitatea institutiilor de credit

Preț

20,00

ISBN

978-973-129-627-2

Format

Academic

Pagini

184

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Contabilitatea institutiilor de credit”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON