Contabilitatea in partida simpla si legislatia utila unitatilor de cult religios

50,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 3390Autor: Cocoș Virginia GreceanuData apariție: 22-04-2010 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Modificarea de la 1 ianuarie 2008 a Normelor metodologice de organizare a contabilitatii in partida simpla la persoane juridice fara scop patrimonial prin OMEF nr. 1969/2007, impune elaborarea unei lucrari distincte cu privire la aceasta problematica pentru unitatile de cult religios, lucrare intitulata: „Contabilitatea in partida simpla si legislatia utila unitatilor de cult religios” .

In Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 1969/2007 care se refera la contabilitatea in partida simpla a persoanelor juridice fara scop patrimonial sunt nominalizate si unitatile de cult ca entitati care pot organiza si conduce contabilitatea in partida simpla, desi in Legea cultelor nr.489/2006 si Normele de aplicare a sa aprobate prin HG nr.53/2008, nu se mentioneaza nimic in acest sens.

In categoria acestora intra si acele unitati de cult care, desi sunt denumite de lege persoane juridice de utilitate publica, au sau nu personalitate juridica, dupa caz, cum ar fi: parohii, filii, manastiri, catedrale, paraclise, schituri.

Toate acestea sunt beneficiare ale lucrarii „Contabilitatea in partida simpla si legislatia utila unitatilor de cult religios” , indiferent din care cult religios recunoscut de lege fac parte, precum si toate acele structuri ale celor 18 culte care nu sunt obligate de propriile regulamente, statute si canoane sa tina contabilitatea in partida dubla conform Ordinului MFP nr. 1969/2007 – Anexa nr. 1.

Lucrarea „Contabilitatea in partida simpla si legislatia utila unitatilor de cult religios cuprinde sase parti si trateaza toata problematica pe care o ridica administrarea financiar-contabila a unei unitati de cult. Ea se adreseaza si unei sfere largi de profesionisti care tin contabilitatea acestor persoane juridice sau ii consiliaza – experti contabili, contabili autorizati, auditori financiari, consultanti fiscali, lichidatori, executori judecatoresti – precum si altor persoane juridice sau fizice obligate de legi sa tina contabilitatea in partida simpla, care sunt:

– reprezentantele persoanelor juridice straine in Romania;
– persoanele fizice si juridice care desfasoara activitatea de lichidator pentru contabilitatea lor proprie.
Speram ca aceasta lucrare sa fie un bun ghid profesional tuturor.

Informații suplimentare

Titlu

Contabilitatea in partida simpla si legislatia utila unitatilor de cult religios

Preț

50,00

ISBN

978-973-129-418-6

Format

Academic 17×24

Pagini

476

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Contabilitatea in partida simpla si legislatia utila unitatilor de cult religios”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON