Cele mai bune cazinou fără depozit online

  1. Ruleta Sigura Aparate: Pentru confortul oaspeților, mesele de poker sunt aproape de barul complet, de zona de luat masa și de aparatele de joc.
  2. Jocuri Cazinou Gratuite De Ruletă Populară În România - Dacă simți că nu mai este doar hobby-ul tău, dacă duce la probleme într-o relație, dacă vrei să ascunzi chiar faptul că joci, s-ar putea să ai o dependență de jocuri de noroc.
  3. Cele Mai Bune Jocuri De Pacanele Mobil Jocuri De Noroc 2023: Este disponibil pe unele dintre cele mai bune site-uri online și mobile, unde acest slot extrem de Volatil plătește un premiu maxim egal cu miza 750x.

Română păcănele electronic rotiri gratuite 2023

Joaca Română Sloturi Online 2023
Unele dintre cele mai populare aplicații de cazino mobil sunt Cherry Jackpot, Miami Club și Bovada.
Cele Mai Bune Case De Pariuri Online Din Romania Cu Bonusuri
Slotul concludionmaui Mischief este o diversiune încântătoare a insulei, cu un potențial mare de câștig.
Unirea forțelor putem oferi acum jucătorilor noștri un serviciu inovator și diferit, care este unic în multe feluri.

Jocuri cele mai bune online păcănele 2023

Aparate De Sloturi Cu Runde Gratuite Și Fără Depozit Online 2023
Singura problemă este procesul de verificare a contului care ar putea încetini retragerile.
Cele Mai Jucate Jocuri De Slot În România Disponibile În Cazinouri Online
Clienții trebuie să aibă cel puțin 18 ani pentru a putea juca într-un cazinou.
Ruleta Electronica Populară Jocuri

Comunismul in Romania. Memorie si istorie

40,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Cod: 2021163Autor: Petrescu DragoșData apariție: 28-02-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Volumul de fata reprezinta o pledoarie pentru adoptarea unor perspective transdisciplinare si transnationale asupra fenomenului comunist din Romania si din fostul Bloc Sovietic, precum si asupra divereselor procese de rememorare a acestui fenomen in postcomunism. Analiza fenomenului comunist nu mai constituie de mult apanajul istoricilor, politologilor sau sociologilor. Cercetarile realizate din perspective diverse – cum ar fi arte vizuale si studii culturale, muzicale, de teatru sau de cinematografie si pana la studii de inginerie, geografie, educatie fizica si sport – pot oferi interpretari inovative cu privire la perioada postbelica, la schimbarea de regim din 1989 si la procesul complicat al remememorarii, atat a perioadei comuniste, cat si a Revolutiei din decembrie 1989. 
Perspectiva transnationala este cu atat mai utila cu cat istoria politica și-a epuizat in mare parte potentialul explicativ cu privire la perioada 1945-1989. Actorii marunti ai istoriei mari si viata lor cotidiana, cu bucurii si drame, cu stradaniile de a transgresa granitele Romaniei comuniste prin imaginatie, pe calea undelor sau prin calatorii constituie un camp de cercetare insuficient explorat. Istoria transnationala se apleaca asupra influentelor subtile pe care contactele informale cu „strainii,” adeseori documentate de informatorii Securitatii, si circulatia persoanelor, ideilor si bunurilor materiale peste granitele nationale le-au avut asupra unor fenomene precum rezistenta armata, protestul public, disidenta anticomunista, emularea modelului cultural occidental sau dezvoltarea unei identitati europene. 
Studiile din acest volum au fost grupate in trei sectiuni, care, din considerente teoretice si metodologice, au fost definite pe baza a trei opozitii, dupa cum urmeaza: (1) Memorie vs. Istorie; (2) Cultura vs. Politica; si (3) Transnational vs. National. In loc de concluzii, volumul se incheie cu un text memorabil despre relevanta studiilor romanesti, si anume, versiunea in limba romana a discursului de receptie rostit de profesorul american Daniel Chirot cu ocazia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti.

Informații suplimentare

Titlu

Comunismul in Romania. Memorie si istorie

Preț

40,00

ISBN

978-606-26-1298-6

Format

12*20

Pagini

301

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Comunismul in Romania. Memorie si istorie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON