Caiet de seminar.Drept constitutional si institutii politice.Sistemul constitutional romanesc.Editia a III-a

35,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10477Autor: Gilia ClaudiaData apariție: 12-04-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Lucrarea „Drept constitutional si institutii politice. Sistemul constitutional romanesc. Caiet de seminar”, editia a 3-a, este un instrument util pentru studentii anului I de la specializarile Drept si Administratie publica, care incearca sa desluseasca tainele modului de desemnare, organizare, functionare si atributiile principalelor institutii ale statului roman, dar și a modului in care acestea interfereaza. Caietul de seminar constituie un punct de pornire in descoperirea si aprofundarea unei materii luxuriante in substanta sa, prezentata insa adesea ca o materie facila. Lucrarea are ca scop principal pregatirea studentilor in vederea promovarii cu succes a examenului la disciplina „Drept constitutional si institutii politice” din semestrul al II-lea. Continutul lucrarii reprezinta o avant-première la examenul propriu-zis. Am incercat prin modul de realizare a acestei lucrari sa atingem toate institutiile fundamentale ale statului roman: Parlament, Presedinte, Curtea Constitutionala, Avocatul Poporului, dar si chestiuni primordiale pentru orice stat precum: cetatenia, regimul politic, caracterele si atributele statului.

Caietul de seminar este structurat in doua parti. Prima parte cuprinde urmatoarele directii: MEMO – rubrica ce prezinta articole din Constitutia Romaniei specifice fiecarei institutii, dar si o serie sinteze si scheme utile studenților pentru intelegerea conceptelor si a instrumentelor de exercitare a puterii. TEMATICA SEMINARULUI – cuprinde principalele teme de dezbatere din cadrul orelor de seminar. TEME PENTRU PREGATIREA INDIVIDUALA – rubrica contine o serie de exercitii pe tematica seminarului. In aceasta rubrica am propus adesea realizarea unor evaluari comparative pentru a-i oferi studentului o imagine cat mai larga cu privire la institutiile unui stat. MODELE DE TESTE – in aceasta rubrica sunt expuse o serie de teste. Aceste teste contin fie intrebari inchise, fie intrebari deschise ceea ce-i ofera studentului posibilitatea de a se exprima si de a se autoevalua. Sunt incluse aici si o serie de spete care-l determina pe student sa aplice notiunile teoretice in cazul unor situatii practice. TEMA DE CERCETARE – are ca scop aprofundarea de catre student a unor notiuni, instrumente, proceduri si mecanisme utilizate in functionarea statului.

BIBLIOGRAFIA SELECTIVA – ofera studentilor un set de lucrari de referinta, de specialitate si surse Internet care vin in sprijinul studentului in vederea realizarii temelor, testelor si temelor de cercetare. In partea a doua a lucrarii am selectat o serii de decizii, hotarari si avize ale Curtii Constitutionale ce si-au pus amprenta asupra modului de functionare a institutiilor statului roman. Una din ambitiile acestui demers stiintific este aceea de a ajuta la comprehensiunea jocului democratic din sistemului constitutional romanesc.

Autoarea

Informații suplimentare

Titlu

Caiet de seminar.Drept constitutional si institutii politice.Sistemul constitutional romanesc.Editia a III-a

Preț

35,00

ISBN

978-606-26-0739-5

Format

A4

Pagini

222

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Caiet de seminar.Drept constitutional si institutii politice.Sistemul constitutional romanesc.Editia a III-a”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON