Breviar de medicina de familie. Volumul I

35,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10105Autor: Tilea IoanData apariție: 05-10-2016

Descriere

“Timpul schimba lucrurile…Asta e ceea ce spun oamenii dar nu e adevarat. Sa faci ceva schimba lucrurile. Daca nu faci nimic, nu se schimba nimic…”

Incercam in prezentul Breviar de Medicina de familie sa dam o omogenitate ideatica și de forma informațiilor necesare, in egala masura, atat studenților la medicina in ultimul an de studiu, rezidenților care iși definitiveaza pregatirea in specialitatea Medicina de familie, precum si medicilor specialisti implicati in toate domeniile existentiale ale pacientilor lor. Credem ca lucrarea de fața corespunde unei necesitați publicistice prezente, fiind o resursa utila de informații practice, actuale, sistematizate, coerente, care sunt menite sa modeleze dinamic o judecata medicala corecta, completa și comprehensiva in cadrul dezvoltarii profesionale a medicilor de Medicina de familie.
Evoluția și modernizarea conceptuala, precum și transformarile prin care trece Medicina de familie ca și specialitate medicala distincta, au facut necesara elaborarea și publicarea unei lucrari precum cea de fața, care se dorește a fi o punte de legatura intre medicina clinica tradiționala și cea științifica, bazata pe dovezi, respectiv intre abordul comprehensiv al pacientului și ghidurile clinice de specialitate. Lucrarea conține elemente fundamentale de medicina clinica, care condenseaza pe capitole cele mai frecvente tipuri de patologii cu care se intalnește medicul de familie in cabinet, in practica sa zilnica.

Un loc aparte il ocupa aspectele legate de prevenție, algoritmi de diagnostic, perspective de management al pacientului aplicand ghidurile de diagnostic, prevenție și tratament, actualizate la zi. Abundența informaționala din toate domeniile medicale a generat autorilor acestui breviar ideea de a actualiza, condensa filtra și sistematiza aceste informații astfel incat lucrarea sa constituie un element de baza in pregatirea profesionala a medicului de familie modern, din Romania secolului XXI. Consideram ca acest breviar contribuie la augmentarea performanței profesionale in domeniul Medicinei de familie, prin inscrierea informațiilor fundamentale medicale intr‐un cadru flexibil, dinamic, in continua dezvoltare, in acord cu ghidurile medicale actuale de diagnostic și tratament. Progresul relativ rapid și apariția a noi direcții de dezvoltare in medicina clinica, in general și in Medicina de familie in special duce la nevoia de adaptare rapida la realitațile contemporane a practicii medicale. Medicii de familie, aflați in prima linie a asistenței medicale, trebuie sa fie foarte bine pregatiți, atat din punct de

vedere teoretic cat și practic, sa se adapteze rapid și eficient nevoilor societații moderne.

Ca și formatori profesionali in domeniul medical, autorii completeaza nu numai cererile profesional‐științifice ale unei intregi generații de viitori medici și medici rezidenți, ci raspund și unei necesitați etice, de fundamentare a bunei practici medicale pornind de la premisele științei medicale bazate pe dovezi și adaptarii la cele mai noi concepții și ghiduri de specialitate.

Mulțumiri in mod special doamnei profesor dr. Elena Ardeleanu, de la Disciplina de Medicina de Familie din cadrul UMF Timișoara, pentru contribuția pe care și‐a adus‐o acestei lucrari.

Ioan TILEA

Informații suplimentare

Titlu

Breviar de medicina de familie. Volumul I

Preț

35,00

ISBN

978-606-26-0383-0

Format

Academic

Pagini

280

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Breviar de medicina de familie. Volumul I”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON