Aspectul verbal in croata si modalitati de redare in romana

33,00 lei

Categorii: , Cod: 14128Autor: Clara CăpăţînăData apariție: 11-05-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Volumul de fata constituie o prezentare teoretica a categoriei aspectului verbal in limba croata si o analiza a modalitatilor de redare a acestuia in limba romana, avand in vedere faptul ca romana nu cunoaste aceasta categorie verbala asa cum este ea prezenta in croata si in limbile slave in general.

Autoarea abordeaza cele mai importante probleme teoretice referitoare la aspectul verbal si la originea acestuia in limbile slave, oferind o prezentare sistematica a acestei categorii gramaticale in limba croata. Sunt prezentate opinii ale lingvistilor referitoare la existenta sau non-existenta aspectului verbal in romana, precum si la prezenta aspectului verbal in graiul banatean si in istroromana. Partea contrastiva a lucrarii subliniaza mijloacele prin care limba romana reuseste sa redea perechile aspectuale si modul actiunii din limba croata.

Cercetarea poate avea un caracter util pentru vorbitorii de limba romana, care intampina dificultati in folosirea aspectului verbal, dar si pentru toti cei interesati de intelegerea aspectului verbal in limba croata.

Informații suplimentare

Titlu

Aspectul verbal in croata si modalitati de redare in romana

Preț

33,00

ISBN

978-606-26-1484-3

Format

A5

Pagini

190

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Aspectul verbal in croata si modalitati de redare in romana”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON