Aspecte teoretice si aplicative privind analiza performantelor economico-financiare

30,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 9171Autor: Trandafir Raluca-AndreeaData apariție: 01-07-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Autoarea iși propune sa furnizeze concluzii stiintifice pertinente care sa reliefeze impactul performantei asupra mediului de afaceri si in special asupra celui din industria hoteliera.

Datorita faptului ca in literatura de specialitate nu se regaseste un model unitar care sa cuprinda si sa evidentieze sistemul de indicatori microeconomici specifici acestei industrii, autoarea a incercat sa defineasca un model bazat pe indicatorii de apreciere a performantelor specifici acestei industrii. Cercetarea de fata nu epuizeaza problematica temei, dar consider ca s-a facut un prim pas in analiza spinoasa a problematicii performantelor industriei hoteliere, performante bazate pe utilizarea indicatorilor clasici de masurare a acestora.
Autoarea contureaza faptul ca analiza economico-financiara reprezinta instrumentul esential ce poate reda aspecte diferite si reale ale performantei industriei hoteliere si in acelasi timp poate determina pe managerul intreprinderii hoteliere sa-si concentreze eforturile asupra deciziilor care stabilesc obiective, asupra strategiilor in scopul cresterii performantei.
Se aprofundeaza analiza performantelor economico-financiare pe baza indicatorilor clasici de masurare a performantelor intreprinderilor industriei hoteliere din zona litoralului romanesc. Luand ca baza a studiului de caz trei intreprinderi hoteliere care prezinta particularitati specifice turismului de litoral, autoarea a dezvoltat pe baza informatiilor oferite de situatiile financiare anuale indicatorii de aprecierea a performantelor. Se remarca analiza structurala si factoriala a cifrei de afaceri, analiza dinamicii si structurii valorii adaugate, analiza structurala si factoriala a cheltuielilor.

Deloc de neglijat, punctul de vedere propriu al autoarei exprimat in modul in care a cules si a sintetizat informatiile și concretizat in studiile și analizele facute. Prin bogatia de informatii culese din numeroasele surse bibliografice nationale si internationale studiate, prin rezultatele cercetarii si analizei proprii, cartea este caracterizata de un accentuat nivel stiintific.

Am parcurs cu inters aceasta carte și la final am apreciat calitatile de cercetator ale autoarei si de cunoscator atent al problematicii cercetate.

Prof.univ.dr.
Elena Cerasela Spatariu

Informații suplimentare

Titlu

Aspecte teoretice si aplicative privind analiza performantelor economico-financiare

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-0331-1

Format

A5

Pagini

166

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Aspecte teoretice si aplicative privind analiza performantelor economico-financiare”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON