Anuarul stiintific al lucarilor de management din Romania 1990-2013

70,00 lei

Descriere

In ultimele decenii, productia stiintifica de management a crescut vertiginos in numeroase tari. Nici Romania nu face exceptie de la aceasta evolutie. In aceste conditii o problema majora o reprezinta cunoasterea, utilizarea si valorificarea la un nivel cat mai ridicat a intregului fond de lucrari de management elaborate in invatamant, consultanta, cercetare stiintifica si in practica manageriala. Pentru a putea realiza acest deziderat esential este necesara identificarea lucrarilor manageriale elaborate, gruparea lor in functie de anumite criterii si punerea acestora la dispozitia utilizatorilor de management – manageri, profesori, consultanti, cercetatori, studenti, ”fani” sau „curiosi” in domeniul managementului.

Pornind de la aceasta necesitate, Societatea Academica de Management din Romania (SAMRO) a luat initiativa elaborarii anuarului lucrarilor de management realizate in Romania in perioada 1990-2013. Aceasta carte – care urmeaza Dictionarului de management, lucrare stiintifica determinanta pentru dezvoltarea managementului din Romania – are in vedere realizarea urmatoarelor obiective principale:

a) identificarea cvasitotalitatii lucrarilor de management semnificative realizate in Romania ca volume publicate si, respectiv, teze de doctorat sustinute cu succes;
b) sistematizarea lucrarilor de management dupa anumite criterii – domenii manageriale, perioada publicarii, autori, filiala SAMRO, universitatea unde au fost realizate – in vederea facilitarii utilizarii lor;
c) realizarea unei lucrari de referinta pentru managementul din Romania care sa contribuie la dezvoltarea sa pe baza unei viziuni moderne;
d) contribuirea la dezvoltarea scolii stiintifice de management autohtone, care sa determine cresterea calitatii invatamantului managerial si accelerarea modernizarii managementului la toate esaloanele societatii din Romania;
e) cresterea prestigiului stiintific al managementului din Romania si al SAMRO pe plan national si international

Anuarul de management cuprinde informatii referitoare la peste 1100 de carti publicate si teze de doctorat realizate in toate centrele universitare din Romania care au productie managerial-stiintifica. In proportie de peste 90% ele sunt elaborate de cadrele didactice membre SAMRO si de doctoranzii acestora.

Fara indoiala, ca din anuar lipsesc un numar de carti si teze de doctorat, cu toate ca toti membrii SAMRO au fost solicitati sa-si trimita listele cu contributiile stiintifice proprii si ale doctoranzilor si toti rectorii de universitati din Romania au fost rugati sa-si informeze specialistii in management din cadrul lor, pentru a transmite informatiile bibliografice ale lucrarilor elaborate, colectivului de coordonare a lucrarii. Desigur exista posibilitatea ca la viitoarea editie a anuarului de management sa fie incluse lucrarile omise.

In forma actuala anuarul ofera fondul principal de informatii privind productia stiintifica de lucrari de management din perioada 1990-2013. Acestea sunt deosebit de utile managerilor, cadrelor didactice, cercetatorilor, consultantilor, studentilor, elevilor si celorlalte persoane care au preocupa in domeniul managementului.

Fara indoiala ca anuarul, in ciuda eforturilor intense depuse pe parcursul a doi ani, nu este perfect. De aceea rugam pe cei care il consulta sa ne comunice observatiile si sugestiile pe care le au. Acestea ne vor fi deosebit de utile in realizarea urmatoarelor editii ale dictionarului, care va fi actualizat si imbogatit anual.

Nu putem incheia acest succint cuvant introductiv fara a multumi specialistilor care au contribuit la realizarea dictionarului. Multumirile noastre se adreseaza in primul rand colegilor SAMRO care la nivel de filiala au realizat coordonarea obtinerii informatiilor necesare:

1. Filiala Bucuresti
– Prof.univ.dr.Cosmin Dobrin (Academia de Studii Economice-Bucuresti)

– Prof.univ.dr.Ion Popa (Academia de Studii Economice-Bucuresti)
– Prof.univ.dr. Zamfir Andreea (Academia de Studii Economice-Bucuresti)
– Prof.univ.dr.Stegaroiu Ion (Universitatea Valahia Targoviste)
– Prof.univ.dr.Popescu Constanta (Universitatea Valahia Targoviste)
– Prof.univ.dr.Cristache Nicoleta( Universitatea Dunarea de Jos, Galati)
2. Filiala Sibiu
– Prof.univ.dr.ing.Constantin Oprean (Universitatea Lucian Blaga –Sibiu)

– Prof.univ.dr.Ogrean Claudia Adela (Universitatea Lucian Blaga Sibiu)
– Prof.univ.dr.Dan Dumitrascu(Universitatea Lucian Blaga Sibiu)
– Prof.univ.dr.Stefanescu Camelia (Universitatea Spiru Haret)
– Prof.univ.dr.Miricescu Dan (Universitatea Lucian Blaga Sibiu)
3. Filiala Cluj
– Prof.univ.dr.Liviu Ilies (Universitatea Babes-Bolyai)

– Conf.univ.dr.Negrescu Adina(Universitatea Babes-Bolyai)
– Conf.univ.dr.Stegeran Roxana(Universitatea Babes-Bolyai)
4. Filiala Timisoara
– Prof.univ.dr. Nicolae Bibu (Universitatea de Vest-Timisoara)

– Prof.univ.dr.Mocanu Marian (Universitatea Politehnica Timisoara)
– Conf.univ.dr.Munteanu Valentin (Universitatea de vest timisoara)
5. Filiala Iasi
– Prof.univ.dr.Valentin Nita (Universitatea Alexandru Ioan Cuza-Iasi)

– Conf.univ.dr.Ciulu Ruxandra (Universitatea Alexandru Ioan Cuza-Iasi)

Un aport notabil la realizarea lucrarii in forma actuala au avut specialistii de la Editura Pro Universitaria, coordonata de dl.director M.Bargau.

Avem convingerea ca editia din 2014 a anuarului stiintific de management va fi mai completa si mai utila, intrucat va incorpora si principalele studii publicate in revistele de specialitate.

Prof.univ.dr.Ovidiu Nicolescu
Prof.univ.dr.Doinita Ciocarlan

Bucuresti, 14 octombrie 2014

Informații suplimentare

Titlu

Anuarul stiintific al lucarilor de management din Romania 1990-2013

Preț

70,00

ISBN

978-606-26-0127-0

Format

A4

Pagini

514

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Anuarul stiintific al lucarilor de management din Romania 1990-2013”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON