Analiza economico-financiara. Aplicatii si probleme

15,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 382305Autor: Stroe Andreea MihaelaData apariție: 14-12-2016

Descriere

Analiza economico-financiara reprezinta un ansamblu de concepte, metode, tehnici si procedee care disemineaza informatiilor interne si externe, in vederea formularii unor aprecieri pertinente referitoare la situatia economico-financiara a unei societati astfel incat sa se poata asigura o dezvoltare optima a proceselor economice interne.
Scopul analizei financiare il constituie identificarea factorilor, cauzelor si conditiilor care au determinat fenomenul economic, precum si rezervelor interne de imbunatatire, obiectivul final fiind formularea de recomandari in ceea ce priveste utilizarea eficiente a resurselor umane, materiale si financiare.

Complexitatea proceselor economice imprima analizei economico-financiare aprofundate un dublu caracter, anume o disciplina cu fundamentare teoretica, cu un ansamblu de tehnici si metode generale si, pe de alta parte, o activitate practica permanenta care ofera raspuns la intrebari privind relatiile de cauzalitate dintre fenomene si factori. Astfel, analiza economico-financiara este unul dintre instrumentele de baza ale managementului modern performant, fiind o disciplina indispensabila si reprezinta un obiect important de studiu pentru studentii din sfera stiintelor economice.

Aplicatiile si problemele propuse in acest caiet reprezinta o modalitate de exercitiu pentru studentii specializarii Contabilitate si informatica de gestiune in ceea ce priveste studiul cifrei de afaceri, valorii adaugate, cheltuielilor si rentabilitatii firmei. Lucrarea este structurata in 14 unitati cu exemple pentru fiecare tip de problema cat si cu aplicatii propuse spre rezolvare, scopul fiind o mai buna prezentare si intelegere a principalelor concepte prezentate in curs, a indicatorilor economico-financiari si a utilitatii acestora in rezolvarea si interpretarea problemelor, de asemenea, constituind si o baza adecvata pentru seminar.

Autoarea

Informații suplimentare

Titlu

Analiza economico-financiara. Aplicatii si probleme

Preț

15,00

ISBN

978-606-26-0670-1

Format

A5

Pagini

100

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Analiza economico-financiara. Aplicatii si probleme”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON