Description
Cum ar fi viata fara simtul vederii? Oare am mai simti fiorul romantic al unui apus de soare, iar zambetul unui copil ne-ar mai incalzi inimile la fel ?
Vederea este cel mai important simt al nostru, a carui sanatate ne influenteaza viata in cele mai nebanuite moduri. De cele mai multe ori, o consideram ca fiind un dat, o insusire apriorica si nu ne gandim foarte mult la ea decat atunci cand ceva incepe sa nu mearga bine …
Nu intotdeauna sunt motive de ingrijorare, dar aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa avem grija de ea, ca nu trebuie sa o includem in rutina noastra zilnica, asa cum facem de exemplu cu igiena corporala, spalatul pe dinti sau pieptanatul inainte de a iesi din casa.
O vizita la oftalmolog ne poate asigura confortul vizual care sa ne permita sa ne bucuram de viata noastra si de oamenii din ea. Cele mai multe persoane percep ochelarii ca fiind nu un dispozitiv medical, ci ceva obisnuit; am prieteni care mi-au marturisit ca isi cautau ochelarii, iar acestia erau acolo, la datorie, sprijiniti pe baza nasului, parte din fiinta acestor persoane care nu mai constientizau ca ii poarta si doar ocazional se mai gandeau la ei!
BIBLIOGRAFIE
Barar, A. – Notite de curs, Colegiul de optometrie, Universitatea Transilvania Brasov
Buiuc, S., Romanescu, C., Constantin, C. – Notiuni de optica oculara, Editura Tehnopress, Iasi, 1999
Iordanescu, C., Jurja, S. – Oftalmologia practica, Editura Medicala, Bucuresti, 1999
Niculescu, C. Th., Voiculescu, B., Nita, C., Carmaciu, R., Salavastru, C., Ciornei, C. – Anatomia și fiziologia omului: Compendiu, Editura Corint Educațional, București, 2014
D. Pop, C.-D. Capitanu – Ametropii asferice. Lentile astigmice, Stiinte Exacte si Stiinte ale Naturii, Vol. IX, 2017
C. Tomoiaga, C.-D. Capitanu – Utilizarea lentilelor torice la corectarea astigmatismului, Stiinte Exacte si Stiinte ale Naturii, Vol. X, 2018
Reviews
There are no reviews yet.