Alzheimer. Bolnav, familie, societate – interventie asistentiala

42,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 6810Autor: Morcan Oana AlexandraData apariție: 01-02-2013 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Cartea ALZHEIMER: bolnav, familie, societate – interventie asistentiala vine ca raspuns la faptul ca, in Romania nu s-au efectuat studii privind persoanele cu dementa Alzheimer, familia si apartinatorii acestora, decat din punct de vedere al interventiei de tip medical si psihiatric, astfel ca asistenta sociala trebuie sa se impuna intr-un sector relativ nou, insa care va cunoaste o ascensiune foarte rapida. Lucrarea cuprinde cinci capitole, primele trei consacrate analizei teoretice iar urmatoarele doua contributiei realizate prin cercetarea proprie.

Problematica investigata se doreste a fi de larga deschidere si interdisciplinaritate, insa ideea de baza vizeaza oportunitatea fundamentarii teoretice a practicilor asistențiale gerontologice pe teorii moderne, optand pentru modelele holistic, ecosistemic și ecologic.

Cartea Alzheimer ofera totodata oportunitatea cunoasterii unor modele europene și americane de bune practici precum și a unor rețele europene de studiu și susținere a cauzei persoanelor cu demența. Pe langa valoarea documentara, aceasta ilustreaza și nevoia inserarii Romaniei in contextul mai larg, european și internațional, al preocuparilor legate de problematica persoanelor varstnice cu demența.

“Fara indoiala, ne aflam in fata primei lucrari de amploare din Romania referitor la asistenta sociala in cazul dementei Alzheimer. Este o contributie meritorie, cu rol de avanpost care, in acelasi timp umple deja un gol in literatura consacrata asitentei sociale gerontologice. Totodata am certitudinea ca, o seama dintre veritabilele descoperiri ale investigatiei pe care le face autoarea, vor servi cercetatorilor iar propunerile facute vor ajuta legiuitorii, managerii, asistentii sociali si alti practicieni.” Prof.univ.dr.Prelici Viorel, Universitatea de Vest, Timisoara

“Mi-ar placea sa cred ca lucrarea de fața ar putea deveni piatra de temelie a dezvoltarii unui nou domeniu al educației și practicii asistenței sociale.” Conf. univ. dr. Denizia Gal, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca

Informații suplimentare

Titlu

Alzheimer. Bolnav, familie, societate – interventie asistentiala

Preț

42,00

ISBN

978-606-647-560-0

Format

Academic

Pagini

344

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Alzheimer. Bolnav, familie, societate – interventie asistentiala”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON