Revista Pro Universitaria. 100 de ani de Universitate Romaneasca la Cluj (1919-2019). Universitatea Babes Bolyai

30,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorie: Cod: 952702Data apariție: 30-09-2019 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Ediția pilot a revistei PRO UNIVERSITARIA, dedicata integral marcarii Centenarului Universitații Babeș-Bolyai și lansata la Cluj pe 30 septembrie 2019, la deschiderea anului universitar, eveniment onorat de prezența Președintelui Romaniei, Klaus Iohannis, reprezinta un proiect ambițios nou al editurii PRO UNIVERSITARIA.

Cunoscuta și cotata drept cea mai importanta instituție de invațamant superior din Romania, „Universitatea Babeș-Bolyai”, și-a dorit sa marcheze acest moment unic, de reflecție și bilanț, care certifica longevitatea unui blazon peren al culturii naționale.

Ideea de start a proiectului, din multe puncte de vedere inedit, a fost aceea de a prezenta, piesa cu piesa, un „puzzle” viu și adevarat care sa infațișeze Universitatea, de la fondarea sa și pana azi, cu perspectivele care i se intrevad.

Cele 96 de pagini ale revistei cuprind dialogurile redacției cu interlocutorii reprezentativi din comunitatea academica a UBB. Pe langa interviul in extenso, de deschidere, cu rectorul UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, redacția a avut convorbiri cu președintele Senatului UBB, cu directorul Școlii Doctorale a Universitații, dar și cu cei 9 prorectori și cei 21 de decani ai instituției.

Ediția cuprinde idei, informații și opinii care reflecta parcursul și viața universitara locala: file de istorie a instituției centenare, un interviu cuprinzator cu primarul municipiului Cluj, Emil Boc, mesaje primite din partea unor absolvenți ai UBB deveniți nume sonore și cu recunoaștere unanima locala și globala, reacții ale mai tinerilor alumni, gandurile și inițiativele principalelor organizații studențești din marea universitate clujeana.

Revista a mizat pe informație, pe cifrele absolute ale statisticii, pe referirile la starea financiara și bugete, la cercetare și cooperare cu diverse alte instituții similare de pe plan european și global.

In secțiunea consacrata facultaților reprezentate de decani, ediția a cuprins numarul de cursanți, masteranzi, doctoranzi și al cadrelor universitare, dar referiri și la proiectele de viitor.

A rezultat o „fotografie de parcurs” a Universitații Babeș-Bolyai la ceas de sarbatoare pe care va invitam sa o descoperiți in detaliu.

Informații suplimentare

Titlu

Revista Pro Universitaria. 100 de ani de Universitate Romaneasca la Cluj (1919-2019). Universitatea Babes Bolyai

Preț

30,00

ISBN

ISSN 2668-5752

Format

A4

Pagini

96

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Revista Pro Universitaria. 100 de ani de Universitate Romaneasca la Cluj (1919-2019). Universitatea Babes Bolyai”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON