Voican Mădălina

Este conferențiar universitar în cadrul Facultății de Drept a Universității din Craiova, cu o vastă experiență didactică și practică în domeniul dreptului administrativ. Domeniile sale de specializare de-a lungul a a 25 de ani de cercetare și predare academică include următoarele discipline: Drept administrativ, Politici publice și planificare strategică, Etica funcției publice, Știința administrației, Reforma administrației publice.

În egală măsură autoarea a participat la multe conferințe internaționale și a fost expusă la experiențe internaționale prin mobilitățile academice, de cercetare sau ca expert precum Curtea Europeană a drepturilor Omului, Curtea Internațională de Justiție, două granturi Fulbright finanțate de Guvernul American, un grant de cercetare în Norvegia (2023 în rețeaua COST a Uniunii Europene). Totodată, abilitatea autoarei de a scrie proiecte este o calitate valoroasă, deoarece obținerea finanțării pentru proiectele de cercetare este esențială pentru continuarea activității de cercetare.

De asemenea activitatea interdisciplinară a autoarei, care integrează analiza comparată cu alte țări, dimensiunile de gen, incluziune și digitalizare aduc o perspectivă mai bogată și complexă și contribuie dezvoltarea de soluții mai eficiente și mai echitabile.

În mod constant activitatea de predare a fost dublată încă de la începutul carierei didactice de o intensă activitate de cercetare în domeniile mai sus menționate. Totodată ca practician al dreptului am experiență temeinică în profesiile juridice de avocat și executor judecătoresc. În plus, de-a lungul timpului am lucrat cu contracte de consultanță în numeroase și variate programe cu finanțare națională sau externă, iar în perioada 2002-2003 am lucrat ca și consultant la Banca Mondială la Washington pe programe și intervenții privind reforma administrației publice.

În ansamblu, parcursul autoarei reflectă o implicare profundă în mediul academic și de cercetare, cu un accent puternic pe experiența internațională și colaborările interdisciplinare. Aceste experiențe ar putea contribui semnificativ la dezvoltarea cunoștințelor și la avansarea domeniului de cercetare a dreptului administrativ.Afișez singurul rezultat

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON