Vasile Baltac

Este profesor universitar dr.și-a început îndelungata carieră profesională ca pionier în domeniul calculatoarelor electronice, participând din 1961 la construcția calculatorului din prima generație MECIPT-1.
Din anul 1962, este cadru didactic universitar și cercetător științific, ajungând în deceniile 1970-80 liderul cercetării și producției de calculatoare electronice din România cu contribuții semnificative la dezvoltarea industriei atât la nivel național, cât și în Europa. Este doctor inginer în calculatoare electronice.
A publicat numeroase cărți, lucrări și articole pe teme precum calculatoare, tehnologia informației și societatea, istoria tehnicii de calcul și comerțul electronic. A participat la congrese și conferințe internaționale, abordând subiecte legate de calculatoarele electronice, ingineria software, decalajul digital, impactul social al tehnologiilor digitale și eGuvernarea, printre altele. A promovat constant diseminarea competențelor digitale, atât profesionale, cât și de utilizare, inclusiv prin inițierea programului ECDL/ICDL.
De mi mult de două decenii, predă cursuri despre tehnologia informației, management și strategii de e-Guvernare la SNSPA. Este membru al Institutului Aspen România și președinte de onoare al ATIC – Asociația pentru Tehnologiile Informației și Comunicațiilor din România, și a fost președinte al CEPIS – Consiliul Societăților Europene de Informatică Profesională.



Afișez singurul rezultat

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON